Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
Потрага за леком
УЧЕНИЦИМА ОШ МАЈУР УРУЧЕНИ ЕКОЛОШКИ КАЛЕНДАРИ И СТАЛАК ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПЛАСТИЧНИХ ЧЕПОВА

Потрага за леком

Прикупљајући пластичне чепове радимо три веома битне ствари. Одржавамо чистим наше животно окружење, подстичемо рециклажу отпадних материјала и помажемо да се члановима удружења Да будемо сви једнаки набаве инвалидска колица и друга помагала. Сталци за прикупљање чепова биће уручени свим школама и јавним институцијама како би се прикупила што већа количина
Удружење Европски центар за екологију наставило је реализацију активности из Програма еколошке едукације и информисања деце на територији града Шапца који је усвојио Савет за екологију и зелену економију града Шапца.

Ученицима Основне школе Мајур уручени су еколошки календари и сталак за прикупљање пластичних чепова, а они су припремили програм посвећен обележавању 11. децембра – Међународног дана планина као једног од важнијих дана из еколошког календара.


Програму је присуствовала Анђела Младеновић, дете из удружења Да будемо сви једнаки, председница УО удружења Ана Младеновић и члан НО удружења Мирјана Савић.

- Прикупљајући пластичне чепове радимо три веома битне ствари. Одржавамо чистим наше животно окружење, подстичемо рециклажу отпадних материјала и помажемо да се члановима удружења Да будемо сви једнаки набаве инвалидска колица и друга помагала. Сталци за прикупљање чепова биће уручени свим школама и јавним институцијама како би се прикупила што већа количина и што брже помогло деци којој су неопходна помагала, која су некад веома скупа. Еколошки календари красиће учионицу сваке школе на територији града Шапца и дати мотивацију и инспирацију наставницима и деци да више пажње посвете заштити животне средине, истакао је др Дејан Павловић, председник Европског центра за екологију и најавио да ће удружење наставити да помаже рад Савета на подизању еколошке свести деце и омладине.

Идејни творац еколошког календара је Јозефа Јакшић која је, као члан Савета за екологију и зелену економију града Шапца водила радну групу која је израдила Програм еколошке едукације чију реализацију помаже Град Шабац.

Еколошки календари садрже значајне датуме из области екологије и појмове везане за њих које ће деца обрађивати са својим учитељима и наставницима. То ће им пружити знање и искуство које ће им омогућити здравији живот у складу са природом, нагласила Јакшић.


Велики број ученика ОШ Мајур учествовао је у досадашањим активностима Европског центра за екологију попут чишћења дивљих депонија, Фестивала екологије и активностима извиђача.

Директор школе Живан Макевић захвалио је на донацији и истакао да би требало дати подршку хуманим активностима удружења.

- Ученици наше школе су поред презентације посвећене обележавању Међународног дана планина приказали и инсталацију вашара направљену од рециклажних материјала, као и фигуре направљене од различитог отпада и извели представу Потрага за леком која указује на значај чисте и незагађене животне средине на здравље људи.
М.Ф.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa