Инфо

4. јануар 2024.4. јан 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Од ученика Шабачке гимназије

Пакетићи члановима Удружења „Да будемо сви једнаки“

Прикупљање и пригодан програм за госте су организовали мастер педагог Биљана Дробњак и библиотекар Саша Лазић, заједно са координаторком Ученичког парламента Наташом Остојић
бачке гимназије наставили су лепу традицију. Прикупили су играчке, слатке и слане производе, упаковали их и заједничку акцију крунисали доделом пакетића члановима Удружења „Да будемо сви једнаки“ прошлог четвртка у сали школске библиотеке. Прикупљање и пригодан програм за госте су организовали мастер педагог Биљана Дробњак и библиотекар Саша Лазић, заједно са координаторком Ученичког парламента Наташом Остојић.

Хуманост на делу
-Други пут организујемо акцију са овим удружењем на нашу велику радост и задовољство, а иначе смо имали акције у сарадњи са Хуманим срцем Шапца и још неким организацијама. Током две седмице, од 4. до 22. децембра, сви запослени и ученици су се одазвали акцији и прикупљено је 48 пакетића. Колега библиотекар Саша Лазић и ја смо прикупљали пакетиће као помоћ Ученичком парламенту, заинтересовани ученици учествовали су у паковању пакетића, додели и програму који је реализован за малишане из Удружења. Сви се радујемо овогодишњим празницима, јер учимо наше ученике да буду хумани, солидарни. Веома се радују оваквим активностима и акцијама, јер виде колико је њихово мало неком значајно и велико, уче се толеранцији и разумевању према различитостима. Наши ђаци се радују и воле што помажу другима- подвукла је Биљана Дробњак.

Осмех нема цену
-Ово је већ трећи догађај хуманитарног карактера у нашој школи од почетка школске године. Сходно томе, ми као Ученички парламент смо изразили жељу да узмемо учешће у организацији овог дивног пројекта и наишли смо на велико интересовање ученика свих разреда, који су се пријављивали да помогну око прављења пакетића. Један од наших главних циљева је да наставимо са хуманитарним радом, како бисмо помогли онима којима је помоћ потребна, јер желимо да им ставимо до знања да смо увек уз њих и сваком наредном акцијом наши ученици показују да поред знања, сваки човек треба да поседује људске вредности. Направили смо укупно 48 пакетића и овом приликом желим да се захвалим свим ученицима и запосленима у школи који су допринели да малишанима ставимо осмех на лице- рекла је председница Ученичког парламента Лазарела Гарибовић.


Координаторка Ученичког парламента истакла је важност оваквих акција.

-Настојали смо као Ученички парламент и ја као њихов координатор са Биљаном Дробњак која је педагог да радимо на солидарности, да будемо хумани, да учимо децу лепим стварима баш у овом празничном периоду, тако да смо скупљали слаткише, сланише, све што деца иначе воле две недеље и онда смо то лепо спаковали у ишчекивању и нади да ће да им се свиди- навела је Наталија Остојић.

Деца нису сама
-Јако ми је драго што сам имала прилику да учествујем у овом пројекту. Било је пре свега јако лепо искуство бити део хуманитарне акције и стварно се надам да ће их у будућности бити још више. Јер нама је ово готово ништа, а њима значи превише. И могу слободно рећи да сам пријатно изненађена како су ученици учествовали у овој акцији и у којој мери. Надам се да ће се тако и наставити, јер тако негујемо пре свега људске вредности и заправо стављамо до знања да деца из удружења нису сама у свему овоме, већ смо и ми са њима- поручила је чланица Ученичког парламента Александра Мићић, која је учествовала у акцији прављења пакетића.

Инклузивна подршка важна
Председница Управног одбора Удружења „Да будемо сви једнаки“ Ана Младеновић нагласила је да овакви скупови причињавају посебну радост члановима.

-Овај пут смо заиста дошли као једна велика породица, има око педесетак деце са сметњама у развоју. Радујемо се овом догађају и јако пуно нам значи. Мислим да је изузетно битна и важна, како за самог родитеља, тако и за дете, инклузивна подршка у животу, не само у просвети. Ми смо свесни могућности наше деце, али и подршка друштва је изузетно битна. Ученици средње школе, гимназије, имају потребу да се сретну са нашом децом и тако пруже подршку, да се уочи та различитост. Инклузивном програму се учи у основним школама, вртићу, предшколском, али оваква подршка је од великог значаја нашој деци- рекла је Младеновићева.

Представници Удружења овим поводом уручили су посебну захвалницу директорки Шабачке гимназије Маријани Исаковић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa