Инфо

7. март 2024.7. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Самостална изложба Јелисавете и Марије, „Ендуро“ у Културном центру Шабац

Трка је као лутрија, игра на срећу

Као што сам назив изложбе сугерише, омаж је Даљинском јахању (Endurance), такмичењу у издржљивости коња и јахача. Поставка отворена до 15. марта у Галерији Културног центра
Самостална изложба цртежа и слика под називом „Ендуро“, сликарки Јелисавете Петричић и Марије Курузовић под називом „Ендуро“ доступна је за јавност до 15. марта у Галерији Културног центра у Шапцу.
Кроз мотиве каубоја, коња, трка глаопера пренете су личне импресије и осећања две младе сликарке. Као што сам назив изложбе сугерише, омаж је Даљинском јахању (Endurance), такмичењу у издржљивости коња и јахача на ком се тестира усклађеност брзине и издржљивости.

Фото: "Глас Подриња"


Ауторке тврде да је „Трка као лутрија, игра на срећу.“, јер године спремања и обуке за два минута позорнице, али само изузетни тркачи пуне трибине.

Марија Курузовић рођена је 2001. године у Београду где је завршила Средњу школу за дизајн, а тренутно је на четвтој години Факултета ликовних уметности у Београду. До сада је излагала два пута самостално и више пута на групним изложбама.


-Постоје два сензибилитета, две различите стазе које су сличне у мотиву и приступу, а разликују се у почетној идеји и емоцији. Са једне стране Јелисавета приказује своју утопијску атмосферу где су актери принуђени да подносе сурове, непознате и истовремено идиличне пределе, док је код Марије акценат на самом мотиву трке као метафоричног момента, не на исходу – наводи се у тумачењу поставке.

Јелисавета Петричић, рођена је 2001. године у Лозници и на завршној је години основних академских студија у класи професора Миливоја Павловића. До сада је имала више групних изложби и једну самосталну.


Улаз је слободан за све заинтересоване.
М.Ж.Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa