Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Досањан плеј оф: М. Ракић

Досањан плеј оф: М. Ракић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Плеј оф јава

Успех шабачког Медицинара. Бодови против Напретка одвели у плеј оф и заказали полуфинале против Звезде. Значајно изнад очекивања
Ако је у првом полувремену важност утакмице против Напретка спутала млади шабачки тим, у наставку одлучујућег дуела медицинарке су одиграле искусно и сигурно, упутивши себе тамо где је мало ко очекивао, у плеј офу.

Медицинар је изборио плеј оф, други пут у претходне три сезоне, али сада са још млађом екипом него у сезони 2021/2022. У 18 рунди Шапчанке су оствариле десет победа и осам пораза. Као највећа свакако се издваја она против Црвене Звезде, лидера и главног фаворита за титулу. Савладане су моћне Београђанке 28:27 у хали Зорка. Уз њих двострука победа над Бекаментом и тријумф над Наисом у Шапцу донелу су превагу.

Н. Тешић – тренер Медицинара


-Били смо на последњим атомима снаге. Читаву сезону нас прате повреде, вируси и не знам да ли је било утакмице у којој смо били комплетни. Поносан сам на ове девојке, на све што су постигле, могу да им се захвалим за залагање и без било каквог притиска улазимо у плеј оф. Јасно је ко је фаворит, али сам сигуран да ћемо пружити све што можемо – рекао је тренер Ненад Тешић.

Медицинар – Напредак (К) 31:22 (14:13)
Хала Зорка. Гледалаца: 500. Судија: Иван и Бојан Колавчић (оба Београд). Седмерци: Медицинар 5(5); Напредак 3(3). Искључења: Медицинар 12; Медицинар 8 минута. Црвени картон: Ђорђевић (Напредак) у 37. минуту.
МЕДИЦИНАР: Јовановић 8, Обрадовић, Илић, Лукић, Радић 3, А. Васић 4, Лацковић 3, Гезовић, Т. Васић 1, Цвејић, Цвијановић, Благојевић 5(5), Стевић, Мандић 4, Ракић 3, Вуксановић.


У полуфиналу плеј офа Медицинар ће играти против Црвене Звезде. Улагања и састав Београђанки говоре да би све осим титуле за њих био велики неуспех. Имају предност домаћег терена и улогу фаворита. Серије траје док један тим не оствари две победе.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa