8. mart 2018.8. mar 2018.
HUMANITARNI KONCERT
ZA MALOG MATIJU

Humanost na vrhovima prstiju

Prošle srede u Kulturnom centru održan je humanitarni koncert za malog Matiju Radukić. Mlada šabačka balerina, Tara Cvetković, učenica OŠ „Nikolaj Velimirović“ i baletske škole „Lujo Davičo“ osetila je potrebu da pomogne dečaku. Uradila je to onako kako najbolje zna, igrom. Pomogla su joj deca iz Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ i Predškolske ustanove „Naše dete“.
-Nažalost, u Srbiji je sve više dece kojoj je potrebna pomoć. Dugo sam razmišljala kako bih mogla da pomognem Matiji i odlučila sam da napravim ovaj humanitarni koncert. Pozvala sam decu iz Muzičke škole, predškolce i devojčicu Anastasiju koja takođe igra balet. Divno je biti u mogućnosti da se pomogne nekom i drago mi je što je došlo ovako mnogo ljudi, rekla je Tara.
Sala Kulturnog centra bila je prepuna. Deca su još jednom pokazala da odrasli mogu mnogo da nauče od njih. Tari su u organizaciji pomogli Kulturni centar, majka Biljana, a profesorka Muzičke škole Sonja Živković za ovu priliku je napisala i komponovala „Humanu pesmu“. Sakupljeno je nešto manje od 55.000 dinara.
Matiji je zbog karcinoma odstranjen bubreg, a bori se i sa tuberkulozom. Mesečno mu je za terapije potrebno oko 260.000 dinara. Rukometni trener Đorđe Rašić organizovao je niz akcija kako bi se dečakovo lečenje olakšalo. Svi koji žele da pomognu, mogu da uplate donaciju na račun u banci Intesa na broj 160-5310200107699-16 na ime Matijine majke Danijele.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa