11. oktobar 2018.11. okt 2018.
GLUMAC AMATER KAO PORUČNIK TASIĆ

Da se naježiš 200 puta

Ljubav, bes, mržnja, da se naježiš. Sve pomenuto zajedno “izvire” iz Branislava Kovića, glumca amatera, rukovodioca u Amaterskom pozorištu “Janko Veselinović” u Bogatiću, dok govori tekst monologa poručnika Tasića u drami Dušana Kovačevića “Sveti Georgije ubiva aždahu”.
Govorio je ovaj tekst oko 200 puta u različitim prilikama i na raznim mestima ali uvek je svojim pristupom, izgledom i veštinom govora privlačio najveću pažnju prisutnih. Tako je bilo i nedavno na “Metkovačkoj veseloj mašini”, manifestaciji koja se tradicionalno održava svake godine u etno selu “Mačvanski konak” u Mačvanskom Metkoviću.
Sticajem okolnosti, popularni Bane u tridesettrogodišnjoj karijeri najčešće je tumačio likove iz drama Dušana Kovačevića. Često je i nagrađivan ali njviše puta je izazvao veliku pažnju i poštovanje govoreći tekst poručnika Tasića.
Prvi put ga je izveo prilikom obeležavanja boja na Mačkovom kamenu 1994. godine. Sa sličnom pažnjom, pratili su njegov govor i nedavno sa bine u Mačvanskom Metkoviću.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa