8. novembar 2018.8. nov 2018.
BEZBEDNOST U FOKUSU NOVOG FOCUSA
PRETPREMIJERA NOVOG FORDOVOG FOCUS-a

BEZBEDNOST U FOKUSU NOVOG FOCUSA

Sportska silueta, prostraniji i udobniji enterijer. Kombinacija kvalitetnih materijala i savremene tehnologije angažovana u službi bezbednosti putnika
Novi Fordov Focus imao je svoju pretpremijeru protekle sedmice na stazi Nacionalne vozačke akademije. Tvorci auta nove generacije su pored unapređenog dizajna, zahvaljujući modernim tehnologijama podigli stepen sigurnosti putnika na viši nivo, dok distributeri Fordovih vozila tvrde da je upravo bezbednost u vožnji fokus novog Focusa.

Prostraniji enterijer i kvalitetni
materijali
Focus četvrte generacije je dizajniran po “meri čoveka”. Veće međuosovinsko rastojanje za 53 mm u odnosu na stari model, pored povećanja stabilnosti vozila, učinilo je i enterijer znatno komfornijim i prijatnijim. Sa druge strane smanjeni su prepusti karoserije preko prednje i zadnje osovine, dok je torziona krutost novog Focusa unapređena 20 odsto u poređenju sa prethodnim modelom.
Savremeni materijali i tehnologije proizvodnje, uslovili su uštedu u masi vozila, u nekim varijantama i za 88 kilograma, što je uz poboljšanje aerodinamike doprinelo smanjenju potrošnje goriva za deset odsto. Aerodnamičnost je ujedno i dominanta spoljašnjeg oblikovanja, te novog Focusa u eksterijeru odlikuje izrazita sportska silueta.

Fordov ponos:
EcoBoost motor
U benzinskoj ponudi, kupcima je na raspolaganju Fordov ponos EcoBoost, benzinski turbo motor čija je proizvodnja počela pre šest godina i od tada do danas je broj jedan u svetu u klasi motora do 1.000 kubika. No, bez obzira da li se odlučite za “benzinca” ili “dizelaša”, oni mogu biti upareni sa šestobrzinskim manuelnim ili novim osmostepenim automatskim menjačem.

Tehnologija u službi bezbednosti
Po rečima direktora prodaje ovlašćenog distributera i servisera Fordovih vozila u Šapcu Auto Market Group-a Budimira Kosovca, najveća novina novog modela Focusa je sofisticirana tehnologija upotrebljena u službi sigurnosti putnika. Focus četvrte generacije sa sobom, kao glavni adut nosi propratnu opremu osmišljenu zarad unapređenja bezbednosti u vožnji.
-Novi Focus odlikuje Fordova CCD tehnologija koja skenira reljef preko senzora koji se nalaze u vetrobranskom staklu i prilagođavaju vožnju reljefu terena odnosno sprečava mogućnost oštećenja vozila na udarnim rupama, potom tu je “stop and go” funkcija, odnosno sistem za prepoznavanje znakova ograničenja brzine i tehnologija koja pomaže vozaču da održi auto u okvirima idelane putanje. Svaki novi Focus u standardnoj opremi ima Post impact breaking, sistem koji zaustavlja auto posle jakih udara, ne bi li sprečio veću nesreću. Potom, tu su Fordovi adaptivni farovi koji su u stanju da podese i prilagode svetlosni snop pre nailaska automobila na krivinu, raskrsnicu ili kružni tok, hed up displej, bežični punjač za mobilni telefon.
Kada je reč o menjaču, za razliku od modela ranije generacije gde smo imali menjač sa duplim kvačilom, sada je u pitanju jedno kvačilo, ali prilikom većih ubrzanja postoji mogućnost preskakanja brzine. Posebno atraktivan je sistem automatskog parkiranja. Za razliku od prethodnih modela gde je parkiranje bilo poluautomatizovano, sada u slučaju automatskih menjača, sve što treba da radite je da držite prst na jednom tasteru, a automobil će se sam uparkirati na površinu koja za samo 20 centimetara premašuje njegovu ukupnu dužinu. Brzina parkiranja u odnosu na ranije generacije povećana je za 50 odsto -izdvaja najatraktivnije tehničke inovacije Kosovac.
NA LAGERU 1.000 VOZILA
Važna informacija za buduće kupce je da Ford na lageru trenutno ima oko 1.000 vozila, odnosno, nema čekanja na isporuku vašeg novog četvorotočkaša. Sa druge strane, upućeni kažu, da u ovom trenutku Ford u ponudi ima najširu gamu vozila: od najmanjeg putničkog automobila, preko lakog komercijalnog programa, sportskih automobila do pickupova.

FORD AUTO MARKET GROUP
U OKVIRU AUTO KUĆE
HOLLIDAY
Svog novog ili polovnog Forda možete naći na Obilaznom putu u Šapcu. Naime, već tri godine, pod okriljem Auto kuće Holliday posluje Auto Market Group, ovlašćeni prodavac i serviser Fordovih vozila .
-Više od dve decenije Auto kuća Holliday se bavi prodajom polovnih vozila. Pored salona za prodaju, ovde se nalazi auto servis, limarsko farbarska radionica, tehnički pregled. Sve zaposlene odlikuje visoka profesionalnost i konstantno stručno usavršavanje. Svakog meseca po nekoliko radnika odlazi u različite trening centre gde unapređuju svoje poslovne veštine, ili se ovde organizuju treninzi u saradnji sa ekspertima iz oblasti prodaje i komunikacije- objašnjava Budimir Kosovac i dodaje:
Na ovu lokacij Auto Market Group, ogranak Grand Motorsa, generalnog distributera Fordovih vozila za Srbiju, je došao pre tri godine. Prodajni salon je urađen prošle godine po Fordovim standardima, a Fordov tim čini 15 osoba. Pored prodaje novih i polovnih fordovih vozila, radimo servis i imamo potpisane ugovore sa svim osiguravajućim kućama, odnosno, imamo zatvoren krug usluga, tako da firma ili fizičko lice koje odluči da kupi auto kod nas u svakom trenutku ima podršku bilo da se radi o održavanju, popravci ili registraciji vozila.
O kvalitetu usluge u šabačkom predstavništvu Forda najbolje svedoči podatak da Auto Market Group u Holliday svake godine beleži rast prodaje i to preko 100 odsto.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa