27. decembar 2018.27. dec 2018.
Sa osmehom u školske klupe
OBELEŽEN DAN OSNOVNE ŠKOLE „NATA JELIČIĆ“

Sa osmehom u školske klupe

Početak obeležavanja dana škole „Nata Jeličić“ koji će u budućnosti biti tradicija
Protekle sedmice u Šabačkom pozorištu priredbom pod nazivom „ „Menjam pubertet za bilo šta – povoljno“ obeležen je dan Osnovne škole „Nata Jeličić“. Predstavu su izveli članovi dramske sekcije, uz pratnju pesama hora u rasponu od dečijih pesmica kao što je „Au što je zgodna škola“ do obrada pesama benda Prljavo kazalište, kao što je „Mi plešemo“ kojom je priredba završena.
Ovo početak obeležavanja dana škole „Nata Jeličić“ koji će u budućnosti biti tradicija.
- Poenta predstave je prvenstveno odnos dece prema školi, kao i večiti trougao deca – roditelji – nastavnici. Ceo komad se sastojao iz niza skečeva koji su tematsko-motivski povezani. Svemu se pristupalo sa humorističkog aspekta, ali uz doticanje ozbiljnijih tema koje su u žiži interesovanja svih učesnika nastavnog procesa. Jasno su istaknute želje da se u savremenom haosu i žurbi pronađu načini za uspostavljanje kvalitetnih odnosa i u porodici i u školi. Jedno od ponuđenih rešenja jeste u jačanju porodičnih veza i vraćanju nekim tradicionalnim vrednostima koje su u savremenom društvu potisnute – istakla je Slavica Lukić.
Hor je nastupao pod rukovodstvom nastavnice muzičke kulture Ivane Marković, muziku je puštala učiteljica Radmila Stojićević, a radom dramske sekcije rukovodila je nastavnica Slavica Lukić. Članovi dramske sekcije koji su učestvovali u predstavi su: Matija Nešković, Lara Stojanović, Valentina Bogojević, Nataša Vudrag, Matija Ilić, Staša Jovanović, Tamara Kostić, Tea Mitrašinović, Marko Mihailović, Dušan Nikolić, Danilo Knežević, Filip Lugonja, Đorđe Adamović, Andrijana Mitrović i Luka Nikolić.
Direktor Osnovne škole „Nata Jeliić“ Zoran Starčević istakao je ovom prilikom zahvalnost prisutnima na odvojenom vremenu posvećenom obeležavanju Dana škole.
-Na nama je da svojim radom i novim idejama podižemo rezultate i ugled škole na najviši nivo. Želimo da učenici u našu školu ulaze sa osmehom i bez briga, jer ćemo se njihovim rezultatima tada sasvim sigurno svi ponositi. Naši učenici sa uspehom učestvuju u radu istraživačke stanice „Petnica“. Rezultati na takmičenjima i sportski uspesi su pravi podstrek za dalju modernizaciju i opremanje škole. Sa pravom se nadamo da nije daleko dan kada ćemo rekonstruisati školu i ući u svoju fiskulturnu salu – naveo je Starčević.
Nakon priredbe koja je nastala kao poduhvat učenika i nastavnika OŠ „ Nata Jeličić“ obeležavanje ovog dana uveličao je koktel u prostorijama škole.
K.J.Đ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa