28. mart 2019.28. mar 2019.
Mirna plovidba Jadranom
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

Mirna plovidba Jadranom

Pred start Regionalne A1 lige, u kojoj je ŠABAC debitovao, bilo je mnogo nepoznanica i strepnji u odnosu na rivale, strepnje u odnosu na sve deliće jedne od najjačih liga Evrope. Činjenica da u njoj nastupa sedam nekadašnjih šampiona Evrope, četiri aktuelna učesnika Lige šampion, dve ekipe iz Evro kupa, da gotovo svi klubovi imaju neki evropski trofej u svojim vitrinama, ulivao je strahopoštovanje. Ekipa je stvarana korak po korak, igrači su pristizali, no sve je drugačije u pripremama i onda kada krenu bitke za bodove.
Žreb je hteo da se na startu ukrste snage sa najboljim, dubrovačkim JUGOM, u Dubrovniku. Nisu dozvolili senzaciju domaćini, no niko u klubu nije bio nezadovljan uprkos porazu. Da je ekipa kadra da nastupa među najboljim pokazali su, najpre, duel protiv PARTIZANA, kada su „crno – beli“ konačno pali u Šapcu, a potom i trijumfi, planirani, ali daleko od izvesnik, protiv PRIMORCA, POŠK-a, takođe bivših šampiona Evrope, MORNARA u poslednjem kolu, a potom i pobede na gostovanjima u Beogradu, Partizanu i CRVENOJ ZVEZDI, odnosno „skalp“ Pomorskog omladinskog športskog kluba (POŠK) Split u srcu Dalmacije. Kako su se učesnici F4 izdvojili već na startu, bilo je jasno da će ostale ekipe igrati nezvaničnu ligu za sebe, a možda je u toj konkurenciji naš klub i najbolji! (zavisi od ishoda odloženih utakmica Zvezde u Splitu).
Osim sedam vrednih pobeda, Šapčani su ponosni na igru i otpor zagrebačkom velikanu MLADOSTI koja je u Šapcu slavila 7:6, a samo malo sreće, uz nepriznat gol domaćina, nedostajalo je da senzacionalno ekipa osvoji bod ili tri protiv „žabaca“. Iako rezultatski izgledaju ubedljivo, nisu loši bili nastupi protiv JUGA u Šapcu, nezaboravna su i vođstva u prvom delu mečeva protiv splitskog i hercegnovskog JADRANA, kao i izjednačen meč u Splitu protiv Mornara koji su domaći rešili u svoju korist u samoj završnici.
ŠABAC je pokazao da pripada A1 ligi, Regionalna liga je videla da je Šapcu mesto tu, po kvalitetu, ali i činjenici da je ovdašnji klub najposećeniji od svih, sa boljom posetom i od učesnika Lige šampiona. Opšta ocena atmosfere je izdigla Šapčane iznad ostalih.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa