8. avgust 2019.8. avg 2019.
„Reka“ folklora „zapljusnula" Bogatić
PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA BOGATFEST 2019. GODINE

„Reka“ folklora „zapljusnula" Bogatić

Prvi Međunarodni festival folklora Bogatfest 2019. godine, održan je početkom prošle nedelje u Bogatiću. Ulicom Vojvode Stepe u ovoj varošici, prodefilovao je veliki broj učesnika u narodnim nošnjama krajeva iz kojih dolaze( Crna Gora, BiH, Republika Srpska, Italija, Grčka, Portugal, Meksiko)
Veliki broj izvođača folklornih igara i pesama, predstavnika nacionalnih manjina, gostiju iz drugih država, članova domaćeg Folklornog ansambla „Đido“, prodefilovao ulicom Vojvode Stepe, a svojim šarmom i lepotom zavičajnih narodnih nošnji izazvali su posebnu pažnju. Prilika za međunarodnu promociju privredno-turističkih potencijala Mačve nije propuštena.

Prvi Međunarodni festival folklora Bogatfest 2019. godine, održan je početkom prošle nedelje u Bogatiću. Ulicom Vojvode Stepe u ovoj varošici, prodefilovao je veliki broj učesnika u narodnim nošnjama krajeva iz kojih dolaze( Crna Gora, BiH, Republika Srpska, Italija, Grčka, Portugal, Meksiko).

Sve učesnike prvo je pozdravio i poželeo im dobre nastupe i prijatan boravak u ovom kraju Miloš Simić, direktor Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću, kao organizator manifestacije. On je posebno naglasio značaj koji festival ima na razvoju kulture i saradnje u svim oblastima stvaralaštva.

Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac, posle intoniranja himne Srbije. Ispred starog opštinskog zdanja razvilo se raznobojno i dugačko kolo u kome su se našli svi učesnici. Ovim povodom poslata je i zajednička poruka čitavom svetu o potrebi većeg druženja i međunarodne saradnje. Za to je kultura najvažniji faktor, a onda dolazi privredna i posebno turistička saradnja, podsetio je predsednik opštine domaćina.
Izražena je zajednička želja za utemeljenje festivala, kao i potreba da on postane tradicionalni, a nije propuštena prilika ni za podsećanje na značajne rezultate koje je domaći Folklorni ansambl „Đido“ postigao afirmišući opštinu i kraj širom sveta na sličnim manifestacijama. Ovim se, istakao je predsednik opštine domaćina Nenad Beserovac ujedno nastavlja dugi niz letnjih manifestacija u ovom kraju, koji će biti zaokružen uskoro „Hajdučkim večerima“, kraj Drine u Crnoj Bari.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa