15. avgust 2019.15. avg 2019.
ULICA JASENOVAČKIH ŽRTAVA

Spremna za novi javni prevoz

„Prvi put će kroz Šipurske livade proći gradski prevoz. Povezaćemo Letnjikovac, Amerikankino imanje i Šipurske livade sa ostatkom grada kvalitetnim javnim prevozom. Ovo je prilika da svi sugrađani, bilo da su oni mladi ili stariji, mogu koristiti uslugu javnog prevoza“, istakao je Zelenović
Kroz ulicu Jasenovačkih žrtava od jeseni će prolaziti linija novog gradskog prevoza, zbog toga je ona prošlog ponedeljka asfaltirana.

Radove je posetio gradonačelnik Nebojša Zelenović i istakao da je ovo prvi put da će javni prevoz prolaziti kroz naselje Šipurske livade.

-Prvi put će kroz Šipurske livade proći gradski prevoz. Povezaćemo Letnjikovac, Amerikankino imanje i Šipurske livade sa ostatkom grada kvalitetnim javnim prevozom. Ovo je prilika da svi sugrađani, bilo da su oni mladi ili stariji, mogu koristiti uslugu javnog prevoza. Zato se rade prvo ove ulice. Kad budemo završili sve ulice koje su vezane za novi koncept javnog prevoza, onda ćemo videti po prioritetima i ostale ulice u gradu. Novca ima dovoljno. Pozivam građane u svim ulicama koje se rekonstruišu ako imaju neke sugestije da to kažu izvođačima radova, bilo da su to ulasci u dvorište ili neke druge primedbe, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik se osvrnuo na kritike opozcije u Šapcu na tender za javni prevoz i objasnio da je čitava procedura prošla kontrolu Ministarstva finansija i nadležne agencije za javno-privatno partnertsvo.

-Protekle nedelje smo imali primedbe opozicije u Šapcu kako je tender za javni prevoz namešten. To su gluposti. Ne može tender koji je javan i koji traje 60 dana da bude namešten. Svako može da se prijavi na njega i da kaže ako ima neku primedbu. Na kraju, čitava ova procedura koju je raspisala Gradska uprava grada Šapca je prošla i kontrolu Ministarstva finansija i nadležne agencije za javno-privatno partnerstvo, pošto je u pitanju koncesija za javni prevoz koji smo imali i do sada. Pozivam sve da se prijave, bilo da su oni iz Srbije ili inostranstva, a koji ispunjavaju visoko postavljene zahteve za ekologiju i kvalitet autobusa koji zaslužuju građani Šapca. Interes Šapčana je da imaju najbolji gradski prevoz, kazao je Zelenović.
U subotu je asfaltirana i Uskočka ulica čiji će deo uz ulicu Jasenovčačkih žrtava biti na liniji gradskog prevoza od jeseni.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa