17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Dan otvorenih vrata
U OKVIRU DEČJE NEDELjE

Dan otvorenih vrata

Tradicionalni Dan otvorenih vrata upriličen je i ove godine u okviru Dečje nedelje. Tim povodom “poletarci”, osnovci i srednjoškolci bili su gosti lokalne samouprave.

–Dečja nedelja je prilika da sve institucije, kako državne tako i opštinske, skrenu pažnju na decu, da se svi mi zajedno podsetimo da moramo još više da brinemo o deci i da se dečja prava ispunjavaju- izjavio je načelnik odeljenja za opštu upravu i javne službe Radovan Ranisavljević.

Najmlađi Koceljevci su u neposrednom razgovoru sa predsednikom opštine Dušanom Ilinčićem ukazali na probleme sa kojima se suočavaju kao i na stvari koje bi trebalo popraviti kako bi njihovo školovanje i odrastanje bilo što bolje.
– Mi smo tu da vam omogućimo što bolje uslove za boravak u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi. Tu smo da vas saslušamo i da pokušamo da rešimo sve probleme sa kojima se susrećete- rekao je predsednik opštine.

Srenjoškolci su se osvrnuli na problem neosvetljenog terena u okviru školskog dvorišta i podsetili na neophodnost kupovine školskog autobusa, jer se određeni broj učenika svakodnevno prevozi do škole i nazad.

–Hoćemo da realizujemo ovaj projekat. Već smo razgovarali sa vašim direktorom tako da koliko zavisi od nas, zavisi i od njih. Što se tiče školskog autobusa i ovo pitanje je u razmatranju i mislim da idemo ka rešenju i da će tokom iduće godine ovaj problem biti prevaziđen. Trenutno rešenje koje imate sa prevozom nije najsjajnije, nije najbolje, ali je svakako bolje od starog školskog autobusa koji je bio u upotrebi- poručio je Ilinčić. Osim toga, učenici mašinske struke su ukazali na potrebu kontinuiranog opremanja informatičkog kabineta i nabavku savremenijih računara kako bi imali što bolje uslove za izvođenje nastave ali i pripremu za takmičenja na kojima rezultat često u velikoj meri zavisi od kompjuterske opreme. Osnovci su poželeli da u okviru škole, baš kao i srednjoškolci, imaju školski razglas u funkciji i osvetljen teren.
–Osvetljenje treba da se uradi i to će nam biti jedan od prioriteta u narednom periodu, ali vi u odnosu na srednju školu imate halu koja je uvek osvetljena i koja vam je uvek na raspolaganju- smatra domaćin Dana otvorenih vrata.
Eventualno postavljanje ormarića u školama u velikoj meri bi rasteretio đake svakodnenog nošenja čini se, bespotrebno, teških torbi te su razgovarali i o ovoj temi.
Svoje želje i probleme najmlađi stanovnici Koceljeve, deca iz PU “Poletarac” iskazali su kroz slikovnicu koju su uručili predsedniku opštine, dok je od đaka OŠ “Mića Stanojlović” povodom Dečje nedelje na poklon dobio sliku koju su naslikali učenici.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa