31. decembar 2019.31. dec 2019.
Građevinski  materijal za domove
Uručeno osam grant paketa
za izbegle i raseljene porodice

Građevinski materijal za domove

Za osam izbegličkih porodica u prostorijama Gradske uprave su uručeni ugovori o dodeli grant paketa građevinskog materijala u vrednosti od 72.000 evra
U periodu od 2009. godine do danas Grad Šabac je u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije obezbedio 86 paketa građevinskog materijala, 29 seoskih domaćinstava (realizacija još pet kuća je u toku), 25 stanova za zakup-otkup (završetak se očekuje do proleća 2020. godine), 40 stanova za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima za izbegla lica, povratnike po sporazumu o readmisiji (ukupno 48 stanova, od čega je 20 odsto za lokalno stanovništvo), 14 montažnih kuća za osobe iz KC „Varna“ i tri montažne kuće za lokalno stanovništvo, devet montažnih kuća iz RHP projekta i 123 paketa za ekonomsko osnaživanje.
Za osam izbegličkih porodica protekle nedelje u prostorijama Gradske uprave su uručeni ugovori o dodeli grant paketa građevinskog materijala u vrednosti od 72.000 evra.
-Grad Šabac izdvaja ozbiljnu sumu novca iz budžeta za raseljena i izbegla lica. Ne vidimo ih kao izbeglice, već kao naše sugrađane i u razgovorima smo uvideli koje su njihove potrebe i na osnovu iskazanog konkurišemo kod Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije. Sada smo konkurisali za osam grant paketa, jer znamo koliko im to znači. Sa ovim će im znatno biti olakšana izgradnja kuća. Ovo je odličan primer politike koju grad Šabac sprovodi, a to je da niko ne bude zaboravljen - istakao je član Gradskog veća Salko Karadarević.
Slobodan Metikoš kaže de je donacija od značaja za sve porodice koje će zahvaljujući ovom programu moći da izgrade ili rekonsturišu svoje domove.
-Danas se teško živi, posebno kada ste izgubili sve, te mi stoga ugovor znači. Sada ću moći da rešim svoje stambeno, odnosno životno pitanje i stvorim bolje uslove za porodicu - pojasnio je Metikoš.
Trenutno je u toku Javni poziv za dodelu seoskih kuća izbeglicama i otvoren je do 10.01.2020. godine. U narednoj godini za potrebe izbeglih i raseljenih lica u budžetu grada Šapca predviđeno je 15 miliona dinara.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa