31. decembar 2019.31. dec 2019.
GRADIM SOPSTVENO IME
BRANKO RIZNIĆ, FK „RAD“

GRADIM SOPSTVENO IME

Otac Zoran savetnik i podrška. Poseban klub, bez obzira na položaj na tabeli. Opstanak realan cilj, ostvariv u sinergiji sa vernim navijačima
Od oca je nasledio talenat i ljubav prema igri, a iako je još uvek poznatiji kao sin Zorana Riznića, mladi BRANKO je na putu da se nametne u fudbalskoj javnosti i zauzme svoje „mesto pod suncem“.
-Tata je važan za moju celokupnu dosadašnju karijeru. Kada sam odlazio u Beograd, on me je savetovao koji klub je najbolji za razvoj. Redovno prati utakmice, zajedno analizramo igru, ukazuje mi na greške, daje savete. U istom klubu gde sam ja, on je proveo deo karijere, ostao upamćen i iako se razlikujemo po igri, nekim karakteristikama, sve što su mi rekli je da ako imam deset procenata njegovog talenta, ne treba da brinem – kaže Branko Riznić, vezni igrač ekipe sa Banjice.
Fudbalsku školu i prve seniorske korake Branko Riznić je pravio i pravi u nebesko-plavom dresu, nećemo pogrešiti ako kažemo čuvenog Rada. „Građevinari“ su oduvek bili tim nekog posebnog „šmeka“. Nekada su umeli da budu i četvrti u ligi SFR Jugoslavije, ali tu draž imaju i danas kada su daleko od tog nivoa.
-Tradicija, jaka navijačka grupa, ali i mnogo dobrih igrača koji su nekada nosili dres Rada čine ovaj klub zaista posebnim. Sve to potiče od dobrog rada još u najmlađim kategorijama. Banjica kao deo grada i jedan fudbalski klub čine tu neodvojivu celinu. Organizacija kluba je na daleko višem nivou od naše pozicije na tabeli i to svakoga čini relaksiranim i usmereni smo svi na svoje obaveze.
Branko Riznić je izdanak Radovog pogona i sistema koji se primenjuje u klubu. Od prvih treninga se stvara posebna spona na relaciji igrač – klub, ona koja prevazilazi nivo tima u kojem treniraš. Ko je imao prilike da prisustvuje turnirima mlađih kategorija na kojima učestvuju Beograđani, mogao je da oseti želju sa kojom mladi „radovci“ pevao navijačke pesme svog kluba po završetku utakmice.
-Nas uče od prvog dana da je ovaj klub prioritet u našem navijačkom opredeljenju, ne Zvezda, ne Partizan, ne neko treći, već samo Rad. Od prvog treninga svi se trude da se osećamo kao deo velike, ali bliske porodice, u kojoj je ljubav uzajamna.
Već nekoliko sezona na Banjici strepe za status superligaša. Iako to niko nije želeo, borba za opstanak je već godinama realnost „svetlo plavih“. Sve ukazuje da neće ni ova sezna biti izuzetak.
-Mislim da imamo sastav koji zaslužuje Super ligu. U nekim utakmicama nam je nedostajalo malo sreće, mnogo puta smo poraženi sopstvenim greškama, kada nas protivnik nije nadigrao. Ipak, verujem da se mi pitamo i da ukoliko pokažemo puni potencijal ekipe, opstanak neće izostati ni ove sezone. To su realne ambicije.
U dugoj, teškoj, fizički i psihički iscrpljujućoj borbi za opstanak, klub neizostavno može računati na verne navijače.
-Oni su naša snaga kakvu malo ko ima u Super ligi. Uz nas su i u dobrim i teškim momentima, ne sumnjam da će tako biti još dugo, zato i imamo veliku obavezu da ih ne razočaramo. Delimo istu ljubav, prema istom grbu i bojama.
Riznić je bio strelac i najbolji igrač svoje ekipe u porazu od Partizana na oproštaju od kalendarske godine i velika je uzdanica „plavih“ u drugoj polusezoni. Baš protiv jednog od najvećih rivala u trci za spas, Mačve, Rad igra u prvom kolu nastavka sezone. U Šapcu će uz Riznića gostovati i doskorašnji pomoćnik Tešovića i Aničića, sada prvi trener kluba sa Banjice, Marko Mićović
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa