30. januar 2020.30. jan 2020.
Usvojen plan rada za ovu godinu
ODRŽANA REDOVNA SEDNICA OKRUŽNOG
ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Usvojen plan rada za ovu godinu

Okružni štab za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga održao je u utorak 25. redovnu sednicu, prvu u ovoj godini. Na dnevnom redu su bili usvajanje izveštaja o radu Štaba za prethodnu godinu i plan rada za ovu godinu.
Komandant Okružnog štaba i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac naveo je da je situacija redovna i da se redovno obavljaju sve aktivnosti, sem na pojedinim delovima Okruga.
-Trenutno je na obali Save, od Drenovca do Čevrntije na snazi redovna odbrana od poplava, još od 8. novembra. Vanredna situacija je u opštini Bogatić, vezana za problem sa vodosnabdevanjem u tri mesne zajednice: Banovo Polje, Sovljak i Glogovac, gde Javno komunalno preduzeće cisternama dovozi pijaću vodu. Takav problem postoji i u Malom Zvorniku u nekoliko mesnih zajednica, još od 2014. godine zbog poplava i erozija zemljišta. Plan koji je usvojen za 2020. godinu, kao i prethodnih godina, pre svega će biti usmeren na osnaživanje specijalizovanih jedinica civilne zaštite, zatim sprovođenje mera prevencija što je prvi i najvažniji korak za sprečavanje većih problema, naveo je Vladan Krasavac.
Ukoliko ne bude nikakvih vanrednih situacija, prva sledeća sednica će biti svečana, 1. marta, kada se obeležava Međunarodni dan civilne zaštite na koju je Okrug prošle godine stavio poseban akcenat i želi da je podigne na mnogo viši nivo.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa