9. april 2020.9. apr 2020.
HUMANITARNA AKCIJA PREDUZETNIKA ZA
KUPOVINU PREHRAMBENIH I HIGIJENSKIH
PAKETA ZA SOCIJALNO UGROŽENA DOMAĆINSTVA

Ujedinjeni u misiji pomoći

Grupu humanih preduzetnika predvodi Jelena Jevtić koja ističe da je veoma zadovoljna odzivom privatnog sektora jer se u akciju, koja se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom, do sada uključilo oko 70 firmi. Svi oni koji su učestvovali u akciji poručili su da su uvek spremni da pomognu ali da im je važno da njihova pomoć ode u prave ruke što znači da je izuzetno bitno napraviti dobru procenu kome je podrška najprotrebnija
Uprkos ozbiljnim poteškoćama u poslovanju, izazvanim pandemijom koronavirusa, koceljevački preduzetnici su se ujedinili u misiji pomoći socijalno ugroženom stanovništvu te se u proteklih desetak dana prikuplja novac za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa koji će biti dostavljeni domaćinstvima koja ni u redovnim okolnostima ne mogu da obezbede osnovne egzistencijalne uslove.
Grupu humanih preduzetnika predvodi Jelena Jevtić koja ističe da je veoma zadovoljna odzivom privatnog sektora jer se u akciju, koja se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom, do sada uključilo oko 70 firmi.
Među njima, međutim, nema frizerskih niti ugostiteljskih radnji, jer one trenutno ne rade i same se suočavaju sa poteškoćama.
–Biće, nadam se, prilike kada će i one biti deo budućih akcija. Nije me Koceljeva razočarala jer nije važno koliko je ko uplatio već je bitno pokazati spremnost da pomogneš drugome. Drago mi je što su podržali ideju i što većina želi da pomogne. Nismo bezosećajni. Još uvek imamo osećaja za ljude oko sebe- kaže Jelena čija je želja bila da pomogne ljudima, posebno onima kojima je ona i najpotrebnija.
–Ja nisam mogla ništa sama da uradim i teško da bi iko od nas mogao da da neki ogroman novac koji bi bio značajan za delovanje Crvenog krsta. Zato sam, nakon razgovorava sa sekretarom ove organizacije Milanom Glumcem, došla na ideju da motivišem, animiram što veći broj privatnika da daju koliko ko može. Na kraju, kada se sve to sabere, doćićemo do neke cifre koju ćemo moći pametno da iskoristimo i pomognemo većem broju ljudi tako što ćemo napraviti pakete hrane i higijene za socijalno ugrožene. Ova pandemija možda jeste jedan motiv više za pomoć ali mislim da je njima pomoć potrebna tokom cele godine, u svim okolnostima- smatra Jelena dodajući da je Crveni krst u ovoj akciji servis između donatora i primalaca jer je upućen u socijalne potrebe stanovništva.
U ovoj humanitarnoj organizaciji su ocenili da je akcija od velikog značaja i ogromna pomoć u izvršavanju njihove misije da olakšaju ljudsku nevolju.
–Znači nam veoma ova podrška i drago nam je što naši preduzetnici, koji se i sami suočavaju sa ozbiljnim problemima u poslovanju, imaju razumevanja i osećaja za lokalnu zajednicu i ugroženo stanovništvo koje ni u redovnim prilikama nije moglo da zadovolji osnovne potrebe- izjavio je Milan Glumac, sekretar Crvenog krsta u Koceljevi.
Svi oni koji su učestvovali u akciji poručili su da su uvek spremni da pomognu ali da im je važno da njihova pomoć ode u prave ruke što znači da je izuzetno bitno napraviti dobru procenu kome je podrška najprotrebnija.
–Imam obavezu da ne izneverim ljude koji su podržali moju ideju i ukazali mi poverenje, stali samnom “rame uz rame” u ovoj akciji. Ovo je, nadam se, lep početak jedne saradnje i mislim da ćemo stvoriti temelj za dalji rad. Bitno je da svi imamo dobru volju i da verujemo u to što radimo. Važna je ideja i pokretanje ljudi, mobilisanje snaga, angažovanje resursa- smatra inicijatorka ove humanitarne akcije čija je želja da motiviše ljude da nešto urade i podseća da se ne meri sve novcem jer pomoć može biti i neke druge prirode.
–Kad pomislim da neko u mom mestu možda gladuje ne osećam se dobro i ne želim da neko danas bude u hladoj sobi. Dok se ne dogodi da se još ozbiljnije i sveobuhvatnije sistemski reši problem socijalno ugroženih građana, možemo svi mi, koji iole imamo, da pomognemo jedni drugima. Evo, za početak na nivou naše opštine. Pa neka uradi svako tako, dok se ne desi nešto na globalnom nivou, sigurno će nam svima biti bolje. Da se pokrenemo, pogledamo ljude i svet oko sebe i sve može da bude mnogo lepše. Krenimo od sebe- poručuje Jelena.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa