30. jul 2020.30. jul 2020.
Svakodnevno povećanje broja zaraženih
EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U OKRUGU

Svakodnevno povećanje broja zaraženih

Okružnom štabu za vanredne situacije je upućena molba komandanta Opštinskog štaba u Bogatiću, vezano za veću kontrolu rada ugostiteljskih objekata i sprovođenje svih epidemioloških mera. S tim u vezi uslediće pojačana kontrola pripadnika Policijske stanice u Bogatiću
-Epidemiološka situacija na području Mačvanskog upravnog okruga i dalje je nestabilna ,sa svakodnevnim povećanjem broja zaraženih lica. I dalje smo jedno od žarišta epidemije u Republici Srbiji.Gradovi Šabac i Loznica su sa najvećim brojem obolelih,ali i opštine Bogatić i Koceljeva.U poslednja tri dana ,ozbiljnijim sprovođenjem mera i preporuka Kriznog štaba, imamo za posledicu manji broj pacijenata u kovid ambulantama,većinom sa lakšom kliničkom slikom. Prisutan je i manji procenat obolelih u odnosu na broj testiranih lica i veći broj otpuštenih pacijenata iz Kovid bolnice Šabac u odnosu na broj novoprimljenih pacijenata.vDošlo je do smanjenja broja pacijenata u Kovid bolnici,gde je trenutno smešteno njih oko 270.
Kao komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, uz konsultaciju sa Zavodom za javno zdravlje Šabac, preporučuje da svi zatvoreni bazeni, velnes i spa centri ostanu i nadalje zatvoreni,vdok smo žarište epidemije.
Otvoreni bazeni koji rade, moraju funkcionisati kontrolisano,sa ograničenim brojem korisnika i uz sprovođenje naloženih mera Kriznog štaba,koje se pre svega odnose na merenje telesne temperature priklikom ulaska posetilaca,postojanje dezo barijere, poštovanje distance od 2 metra između ležaljki ili 4 m2 za svaku osobu.vSprovođenje navedenih mera vrše lokani štabovi za vanredne situacije.
Okružnom štabu za vanredne situacije je upućena molba komandanta Opštinskog štaba u Bogatiću, vezano za veću kontrolu rada ugostiteljskih objekata i sprovođenje svih epidemioloških mera.S tim u vezi uslediće pojačana kontrola pripadnika Policijske stanice u Bogatiću.
Upućen je apel svim građanima,posebno mlađim uzrastnim kategorijama ,koje predstavljaju budućnost Srbije i koji su u najvećem procentu radno sposobno stanovništvo, da se ponašaju odgovorno i savesno prema merama i preporukama Republičkog Kriznog štaba,ali i merama svake lokalne samouprave. Odgovornim ponašanjem čuvaju svoje zdravlje i život ,ali i život svojih najmilijih.Ovakvim odnosom održavamo zdravstveni sistem stabilnim i istovremeno smanjujemo posledice epidemije- navodi se u saopštenju načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa