8. april 2021.8. apr 2021.
Đ.vučinić (foto: VK Šabac)

Đ.vučinić (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Finiš pred kulminaciju

Sinoć protiv Crvene Zvezde. Ishod ukazuje o realnim pozicijama. Tri kola do kraja i početka plej ofa. Dva uslovno lakša meča i jedan veliki derbi za šampiona Srbije
Sinoćni meč protiv Crvene Zvezde mnogo toga je ili rešio ili otvorio po pitanju regularnog dela sezone, a svakako sve je samo uvod u kulminaciju koju donosi plej of koji će dati konačnu ocenu uspešnosti sezone. Ako je Šabac slavio, vratio se u borbu i za drugo, a svakako treće mesto, jer je u tom slučaju na samo bod od Crvene Zvezde koja ima dva teška meča u preostala tri kola. Novi Beograd ima četiri boda više na poziciji dva, jedno teško gostovanje i derbi sa šampionom Srbije. Remi ili pobeda Crvene Zvezde su i definitivno Šapčane svrstali na poziciju četiri pre doigravanja.

Do kraja prvog dela sezone „delfini“ gostuju u Nišu, dočekuju Zemun, dva meča gde su apsolutni favoriti protiv ekipa koje su sigurne u plej ofu i bez realnih šansi da poboljšaju osmu, odnosno sedmu poziciju, a potom gostuju Novom Beogradu, jesenjem šampionu i jednom od favorita za titulu. Zvezdu očekuju dva derbija, protiv Radničkog, sigurnog na vrhu, kojeg dočekuju u Beogradu, gostovanje u Novom Sadu, nezgodnoj Vojvodini i meč protiv Starog Grada. Novi Beograd neće imati verovatno problema protiv Zemuna, ali će morati da se pomuči protiv ojačanog Partizana i naravno Šapca u poslednjem kolu.

Plej of će biti izuzetno interesantan od prve runde. Izvesni par je Radnički – Nais, drugoplasirani će na Zemunce, a svakako dva derbija slede kroz borbe trećeplasiranog/četvrtoplasiranog tima protiv Partizana ili Vojvodine. Novosađani su ispred Partizana, iako su Beograđani pobedili u Novom Sadu. Realno šestoplasirani Partizan je velika „mina“ u četvrtfinalu plaj ofa. Namučio je na proleće sve favorite, gubivši tek u finišu. Vojvodina je pobedom protiv Novog Beograda pokazala koliko ume biti opasna.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa