3. jun 2021.3. jun 2021.
Mohito prvi u Trajalu
TREĆI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U ŠAPCU

Mohito prvi u Trajalu

Najuzbudljiviji trenutak, trećeg trkačkog dana na hipodromu u Šapcu, održanom prošle nedelje, bio je trijumf grla Mohito, Almina Alića u sedlu sa Sašom Glogovcem, koji je stazu dugu 1.600 metara savladao u vremenu minut i 37 sekundi. Ustvari, uzbuđenja u ovoj trci dana bilo je na pretek od starta do cilja. Najviše sreće svom vlasniku ali i treneru Bojanu Šendekoviću priredio je Mohito. Iza sebe je ostavio Jogu, Krasnodara i Varenu Storm.
U ukupno sedam nadmetanja ovog dana učestvovalo je 67 grla iz zemlje i okruženja. I ovog puta zbog epidemioloških mera, Šabački hipodrom bio je bez publike.
U prvoj trci pod nazivom „Cer“ pobedilo je grlo Kormanac, Ivana Subotića, koje je distancu od 1.100 metara savladalo za minut 5 sekundi i 4 stota. Za njim su kroz cilj prošli kao drugi Legionar, treći Dž Faktor i četvrta Šile.
U uzbudljivoj završnici trke Il d Frans, u maniru lako, do pobede je stigla Kamura, Elemdina Muslića. Sa Milošem Milojevićem u sedlu. Stazu dužine 1.800 metara ona je pretrčala u vremenu 1,52 sa jedan iza sebe ostavivši Princes Elektru, Lord Lou i Nostrdamusa.
Treća trka ovog dana „Arnado“ okupila je četvorogode i starije konje na stazi od 1.800 metara. Bio je to lak zadatak za El Nasera u treningu kod Bojana Šendekovića, kojeg je jahao Glogovac i odneo je pobedu. Druga kroz cilj je prošla Kingli Lejdu, potom Velositi, a kao četvrti Medžik Lut.
Ista dužina staze je bila za osam učesnika trke „Mačva vet“. Ovo, četvrto nadmetanje dana donelo je uspeh grlu Aliso, vlasništvo Konjičkog kluba Krajišnik, kojeg je jahao Rizan Sakić. Sledili su Džejla, Bajaga i SS Misteri.
Sedmi memorijal Darka Filipovića Pilketa kao sećanje na prerano preminulog džikeja i prijatelja Šabačkog hipodroma, okupio je u start mašini 14 grla. Pobedio je Akilis u vremenu 1,36 sa dva sa Darkom Ljubomirovićem u sedlu i tako se upisalo u istoriju ove memorijalne trke u Šapcu. Drugi kroz cilj je prošao Maksimilijan LP, potom Iron bou, pa Magistrat.
Za kraj, posle Trajala, otrčan je memorijal Srećka Marića u čast ovog ljubitelja konjičkog sporta. Trijumfovao je Tander Rok sa Ištvanom Kozmom u sedlu. Drugi je bio Dable, potom Firman Sem, a kao četvrti Kameni bil.
Naredni, četvrti trkački dan zakazan je za nedelju 27.jun u iščekivanju dobre epidemiološke situacije i publike na hipodromu u Šapcu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa