17. jun 2021.17. jun 2021.
15 kilometara pešice, da bi gledao šekija
FUDBALSKI VREMEPLOV U SEĆANjU STARINE IZ VUKOŠIĆA

15 kilometara pešice, da bi gledao šekija

Moralo se otići na tu utakmicu gde se svet tiskao i po drveću da se majstori vide uživo. Ali u selu trebalo i stado napasti pa je Nikola vascelu sedmicu čuvao stado onoga ko će ga to nedeljno popodne odmeniti. I pešice otišao da vidi
Nikola Jeličić ima 81 godinu i u vladimiračkom kraju slovi za zaljubljenika u fudbalsku bubamaru bez premca. Pripada vremenu kada je sve odisalo romantizmom poput kadrova sa fotografije iz 1958.godine koja svedoči o velikoj ljubavi ka najlepšoj sporednoj strani na svetu.

U Šapcu čuvenoj Mačvi gostovala moćna Crvena zvezda predvođena Dragoslavom Šekularcem i Borom Kostićem a u Mačvi je blistao fudbalski majstor Vojkan Melić.

Iako je bio prijateljski meč beše to i praznik fudbala. Moralo se otići na tu utakmicu gde se svet tiskao i po drveću da se majstori vide uživo. Ali u selu trebalo i stado napasti pa je Nikola vascelu sedmicu čuvao stado onoga ko će ga to nedeljno popodne odmeniti. I pešice otišao da vidi, po sećanju, Bearu, Turkovića, V. Popovića, Lj. Spajića, L. Tasića, D. Maravića, B. Zebeca, Dragoslava Šekularca i Boru Kostića. A na drugoj strani u crveno-crnom dresu igrali Gajić, Radovanović, Rosić, B. Janjić, Vićić, Grujičić, Vojkan Melić, Begula Milošević, Bora Kovačević...

Uživalo se do mile volje (pobedila zvezda sa 2:0) a onda kao i u odlasku sledilo je pešačenje do Vukošića, novih 15 kilometara.

Tako se nekada voleo fudbal, uz smešak gledajući sliku besedio Nikola Jeličić dobro držeći 81 godinu star zaljubljenik u svoj FK „Dobrava“ čije mečeve i sada ne propušta. I za kraj podatak, kako veli iznad svih. Navijač je ekipe Partizana ali kad Mačva gosti velikane išlo se i po najgorem vremenu ostavljajući i bitne seoske poslove.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa