12. avgust 2021.12. avg 2021.
uspešan početak sezone za mačvu (foto: s. s.)

uspešan početak sezone za mačvu (foto: s. s.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Početno ispitivanje snaga

Pobednički start. Mnogo ekipa nepoznanice. Aničića i Mačvu vežu posebne spone, ali sastav mu nije poznat. Železničar doživeo težak poraz u Žarkovu. Teško odrediti favorita
Golom najiskusnijeg, Miloša Adamovića, sa 11 metara Mačva je ubeležila prvu prvenstvenu pobedu kroz meč gde bi se moglo govoriti o izjednačenim rivalima. Utisak je manje bitan od rezultata, a bez obzira koliko je neko pratio Prvu ligu prethodnih sezona, utisak je kako je ispunjena nepoznanicama, te da će bar trećina sezone morati da prođe da bi se iskristalisala slika o favoritima za viši rang, ugroženima i onima iz sredine. Činjenica da je deset od 16 ekipa naglasilo superligaške ambicije, samo govori u prilog tome.

Mačvu za vikend očekuje gostovanje jednom poznatom čoveku i manje poznatoj ekipi. Fudbal u Pančevu dugo nije na visokom nivou, ali posle perioda kada se isticalo Dinamo, potom kratko i PSK, primat je preuzeo Železničar. Veći deo istorije proveo je u nižim rangovima i Šabac ne pamti međusobne mečeve protiv „železničara“. Ipak, od polusezone šampionata 2020/21. njih predvodi Dragan Aničić, svima poznato ime. Njega i „crveno-crne“, kako ističe, vezuju posebne spone, međutim Aničićevo iskustvo u Mačvi ne mora nužno biti prednost Pančevaca, jer nije mnogo fudbalera ostalo iz perioda kada je on predvodio „provicnijski Urugvaj“. Protiv Budućnosti su nastupali: Adamović, Jevtić, Pešić i Samurović, kao i Trimanović deo utakmice. Nebesko plavi dres Železničara nose nekadašnji golman Mačve Mladen Živković, levi bek Radoš Protić i igrač koji nije ostavio dubok trag u Šapcu Jordan Jovanović, a uz njih verovatno da mnogi znaju i za iskusnog napadača, sa iskustvom nastupa u Zvezdi i nekoliko inostranih klubova, Predraga Sikimića.

Mačva – Budućnost 1:0 (1:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 700. Glavni sudija: Marko Delibašić (Vrbas); pomoćnici: Bogićević i Milosavljević (Beograd). STRELCI: Adamović u 11. za Mačvu (11 m). ŽUTI KARTONI: Adamović (Mačva), Ilić i Pajović (Budućnost)..
MAČVA: Samurović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović, Adamović, Belić, Stevanović, Marjanović (Radovanović), Arambašić (Trimanović), Mićanović (Čvorić).
BUDUĆNOST: Golović, Stojanović (Šljivić), Lučić, Markešić (Ninković), Milić (Emerum), Ilić, Veselinović, Kodžić (Milijašević), Janjić, Pajović, Novaković (Ragipović).


Pančevo je uz mnogo optimizma dočekalo start sezone, igralo dobro u pripremnim duelima, ali su u Žarkovu pretrpeli ubedljiv poraz 3:0 i početni utisak nije dobar. Trenutno je novosadski Kabel klub sa najviše problema, a kako gostuje u Šapcu u trećem kolu, čak i bod u Pančevu, uz očekivana tri u Šapcu bi doneo dobar start za ovdašnji klub.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa