4. novembar 2021.4. nov 2021.
Energetski efikasnija domaćinstva
Subvenicije za promenu stolarije i kotlova

Energetski efikasnija domaćinstva

Obuhvaćena su 72 domaćinstva – 55 je dobilo mogućnost zamene stolarije a 17 kotao na biomasu. Pilot projekat koji se pokazao kao odličan a interesovanje bilo veliko
Potpisivanje trojnog Ugovora o sufinansiranju mera energetske sanacije porodične kuće organizovano je u petak u Gradskoj kući.

Ugovor je potpisan između gradonačelnika Šapca dr Aleksandra Pajića, građana kao krajnih korisnika i privrednih subjekata kao direktnih korisnika. Obuhvaćena su 72 domaćinstva – 55 je dobilo mogućnost zamene stolarije a 17 kotao na biomasu.

-Grad Šabac i Ministarstvo za rudarstvo i energetiku ispred Vlade Srbije su sufinansirali projekat energetske efikasnosti za porodična domaćinstva. Kao grad smo izdvojili pet miliona dinara, država je izdvojila pet miliona dinara. To predstavlja polovinu sredstava dok će ostatak finansirati naši sugrađani. Veliko je zadovoljstvo što smo među 67 lokalnih samouprava kojima je to omogućeno jer ovo je pilot projekat koji se pokazao kao odličan a interesovanje bilo veliko – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da će sledeće godine ovaj projekat biti proširen na čitavu teritoriju grada Šapca.

Uslovi koje su građani morali da ispune su: da je kuća bar u postupku ozakonjenja i da žive u tim objektima, odnosno da se ne radi o vikendici (dokaz su bili računi za struju). Lista je formirana na osnovu broja bodova, a bodovan je, između ostalog, i broj članova domaćinstva.

Foto: "Glas Podrinja"


Stanovnik Jelenče Mileta Đurić dobio je subvenciju za zamenu stolarije.
-Ovo je odlična stvar. Zahvaljujem se kako lokalnoj samoupravi tako i gradonačelniku. Moja kuća ima 120 kvadrata i ovo predstavlja veliku uštedu za moju porodicu.
Predviđeno je da u ovom, prvom krugu, budu subvencionisane samo kuće u selima i prigradskim naseljima. Subvencije će pokrivati do 50 odsto troškova, odnosno do 100.000 dinara za zamenu stolarije i do 85.000 dinara za zamenu kotlova.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa