4. novembar 2021.4. nov 2021.
Nišlije stari rivali

Nišlije stari rivali

VATERPOLO: SUPER LIGA

Za bodove na jug

Iako se posle prvog perioda činilo da će Šabac rutinski savladati Vojvodinu, pad igre u drugom i na početku trećeg omogućio je sve iskusnijim i kvalitetnim Novosađanima da se vrate u utakmicu. Ipak, kvalitet Šapčana je došao do izražaja tokom poslednjeg perioda i duel je priveden kraju na iskusan način. Najjači utisak ostavili su arbitri koji su izgubili kontrolu nad utakmicom i uneli nervozu među igrače.

Planirani bodovi su osvojeni i tim je u pripremi borbe za nove planirane bodove. Do utakmice sa jednom od najboljih ekipa u Evropi, Novim Beogradom, preostala su još dva meča i oba su iz kategorije onih gde je sve osim pobede neuspeh. Prvo od njih je gostovanje u Nišu.

Šabac – Vojvodina 15:10 (5:1, 1:4, 5:3, 4:2)
Gradski bazen. Sudije: Anđelić i Beljin. Isključenja: Šabac 17, Vojvodina 14. Peterci: Vojvodina 1 (1).
ŠABAC: Filipović, Žeželj, Marković 3, Repanović 2, Kopcev, Vasović 4, Mitrović, Stanić, Tubić, Šulc, Stojanović 2, Maraš 1, Vukadinović, Ćetković 2.
VOJVODINA. Gavrilović, Mitrović, Bogdanović 1, Bursać 2, Hrgović, Brešćanski, Končar, Radovanlija 1, Rogač 4, Radanović 1, Nikolov 1, Bočanin, Sredojević.


Nais je višegodišnji superligaš, nastupao je i u Evropi, igrali su i regionalno takmičnjenje A2 ligu, no to je sada prošlost. Nišlije su danas tim u grčevitoj borbi za opstanak i na samom začelju sa svim porazima. U pitanju su porazi sa dvocifrenom razlikom. Istina je da su u prva tri kola imali redom: Novi Beograd, Zvezdu i Partizan, no i nedavno gostovanje Valisa koji je iz Niša doneo pobedu od 11 razlike potvrdilo je probleme ekipe sa juga. Oformili su mladu ekipu koju predvodi sa klupe mladi Tihomir Živić, a u bazenu Nemanja Šilj. Veliki uspeh za Nišlije u ovom trenutku biće opstanak u ligi. Oni, Proleter i Zemun su prvi kandidati za niži rang.

U trenutku nastanka ovog teksta, Nais je igrao u Nišu protiv Proletera, moguće da je protiv direktnog takmaca osvojio bod ili tri, no bilo kako bilo, Šabac ne bi smeo da ima problema na ovom gostovanju, iako Antu Vasovića još muče problemi oko sastava i umor igrača. U mesec dana je ekipa odigrača 12 takmičarskih mečeva i nijednom nije najjači sastav bio na raspolaganju. Posle Niša, Šabac se vraća na Gradski bazen da dočeka Zemun pred pauzu. Na početku decembra ligu nastavlja protiv Novog Beograda.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa