Info

16. decembar 2021.16. dec 2021.
Dani dr Vere Rajić
Rotary club Šabac – Sećanje na lekarku velikog srca

Dani dr Vere Rajić

Na Svetog Nikolu, 19. decembra 2020. godine, preminula je doktorka Vera Rajić, istaknuti član Rotary cluba Šabac, gde je u jednom periodu obavljala dužnost predsednice i svojim angažovanjem doprinela da naš klub postane prepoznatljiv upravo po njoj, lekarki velikog srca koja je svoj radni vek posvetila očuvanju zdravlja najmlađih. U Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” kao specijalista pedijatrije lečila je generacije dece, a nakon penzionisanja je nastavila da radi u privatnoj praksi.

Doktorka Rajić je ceo svoj život posvetila brizi o drugima. Kao vrstan pedijatar lečila je decu, ali i odrasle, svojim medicinskim znanjem, iskustvom i ljubavlju.

Oni koji su dobro poznavali doktorku mogu da posvedoče da je uvek činila dobro, nesebično pomagala svima kroz profesionalno angažovanje i humanitarni rad.

Ostavila je dubok trag u svojoj profesiji rukovodeći se pricipima humanosti utkanim u suštinu svog poziva. Kako je naglašavala najveća je sreća pružiti pomoć kada je potrebna. „U duši osećate spokoj i sreću. Volim da lečim i pomažem bolesnima, posebno deci, božjim anđelima“, govorila je Vera.
Dr Vera Rajić je kao član Rotary cluba Šabac i tokom obavljanja dužnosti predsednice svojim angažovanjem doprinela brojnim humanitarnim akcijama. Ostaće upamćena kao lekarka velikog srca, odan prijatelj i saradnik.

Rotary club Šabac će ustanoviti dane sećanja na našu istaknutu članicu u okviru kojih će nastaviti da širi misiju rada na predavanjima vezanim za zdravlje mladih kao što je i naša Vera uvek rado činila. U toku „Verinih dana” svake godine dodeljivaće se plaketa i novčana nagrada uceniku/ci medicinske škole koji se svojim rezultatima posebno istakao u toj godini kao vid podrške mladima i njihovom radu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa