31. mart 2022.31. mar 2022.
Pobedama do plej ofa: foto Medicinar (fb strana)

Pobedama do plej ofa: foto Medicinar (fb strana)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Borba u troje traje

Posle poraza od Vojvodine Medicinar je bio pred nemogućom misijom plasmana u plej of. Mlad i nekompletan tim suočio se sa izazovom pobede u četiri od pet preostalih mečeva, a svaki je teži od narednog. Prva prepreka bio je vicešampion Radnički i ona je uspešno savladana 31:28 (14:10). Iako je umor u finišu pretio da otme bod ili dva, domaćin koji je pokazao više u 50 minuta, očuvao je trijumf u poslednjih deset i obezbedio povratak na petu poziciju. Ukoliko postoji meč gde izabranice Sandre Kolaković mogu biti relaksirane, to je naredni kada gostuju Jagodini.

Jagodinke brane titulu, trenutno su lideri i apsolutni su favoriti u ovoj utakmici. Tim je sastavljen za titulu, dupla kruna jedini uspeh. Jedan poraz na domaćem terenu već je previše za Dragana Markova. Sve osim sigurne pobede je, ne iznenađenje, već čudo.

U tri utakmice koje slede Medicinar dočekuje Železničar, potom Naisu i na kraju gostuje Mladosti. Šest bodova će biti imperativ. Naisa ima teške duele protiv Železničara u Inđiji, Medicinara u Šapcu i Bekamenta na svom terenu u poslednjem kolu, dok ne bi trebalo da ima problema protiv Zvezde. Još uvek je svakako u borbi i Radnički koji ima najlakši raspored u finišu. Dočekuje Mladost i Vrbas, odnosno gostuje u Boru i Beogradu. Favorit je u svakom od mečeva i potreban je jedan poraz ili dva remija Šumadijki da bi Šapčanke uz šest bodova u preostala četiri kola mogle u plej of.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa