28. april 2022.28. apr 2022.
Potraga za plej ofom – ŽRK Medicinar (foto: ŽRK Mediicnar fb)

Potraga za plej ofom – ŽRK Medicinar (foto: ŽRK Mediicnar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA

Živi li plej of san?

Samo pobeda u sinoćnjem meču Medicinar održala u igri za plej of. Svaki drugi rezultat eliminisao Šapčanke iz doigravanja. Regularni deo Medicinar završava u Novoj Pazovi
Teško je najaviti meč poslednjeg kola bez znanja o ishodu meča odigranog sinoć u hali „Zorka“. Direktni rivali za plej of Medicinar i Naisa su odmerili snage u 21. kolu i ishod ove utakmice čini da je poslednje kolo ili najvažnije ili bez rezultatskog značaja.

Nadamo se da Naisa nije osvojila bod ili dva sinoć u Šapcu, jer bi takvi ishodi i matematički eliminisali Medicinar iz borbe za mesto među četiri najbolja tima. U tom slučaju Medicinar može biti peti ili šesti na kraju sezone.

Kup sistem
Plej of će kao i prethodne sezone biti realizovan po kup sistemu. Prvi protiv četvrtog, drugi protiv trećeg. Boljeplasirani ima prednost domaćeg terena u seriji na dve dobijene utakmice. Po istom principu je organizovano i finale. Plej aut nije predviđen.


Želimo da je Medicinar nadigrao i pobedio Nišlijke i učinio poslednje kolo izuzetno važnim. Uz ovu pretpostavku, Naisa je još uprednosti no uz dva boda više ime najjačeg mogućeg rivala u poslednjem kolu Bekament, lidera na tabeli i potreban im je bar bod. Eventualni poraz je prilika za Medicinar koji pobedom u Novoj Pazovi može do četvrtog mesta. Svoju šansu traži i Radnički, ali uz uslov da je pobedio sinoć, te da Naisa izgubi, a Medicinar ne pobedi u Pazovi. U slučaju pobede Šapčanki u sredu (27.04) važno je da li je bila minimalna ili sa većom razlikom. Ukoliko je minimalna sa manje od 29 datih golova, važno je da je pobedio Radnički i sinoć i tokom vikenda kako bi se stvorio krug od tri ekipe sa 24 boda gde je Medicinar najbolji. Kao što smo rekli, jako je teško bez znanja o ishodu, a u trenutku nastanka teksta meč je na više od 24 sata od početka, govoriti o poslednjem kolu.

Šapčanke svakako tokom vikenda igraju u Novoj Pazovi. Pazovčanke su umele da pobede Jagodinu, Naisu,
Vrbas dva puta, ali i da dva putaizgube od Bora i zato su van plej of konurencije. U seriji su od tri prevenstvene pobede nad Medicinarom.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa