28. april 2022.28. apr 2022.
Bez pritiska protiv favorita – VK Šabac

Bez pritiska protiv favorita – VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA

Polufinale kao nagrada

Šapčani tamo gde ih je malo ko očekivao. Bez presije, željni da namuče favorita prvenstva. Motiva ne nedostaje, važno da svi budu zdravi
Niko Vaterpolo klub „Šabac“ nije očekivao u polufinalu plej ofa ove sezone, ali su zasluženo tu izborili svoje mesto. Eliminisali su Crvenu Zvezdu i kao nagradu za sebe i svoje navijače izborili bar još jedan spektakl na Gradskom bazenu protiv kandidata za domaću i evropsku titulu Novog Beograda. U sredu 4. maja planiran je prvi meč u prestonici, potom je 7. maja Šabac domaćin ekipi Igora Milanovića, dok je eventualna majstorica 14. maja, opet u Beogradu. Finale će izboriti ekipa koja prva ostvari dve pobede.

-Sezona je već uspešna za nas, bez obzira na ishode duela protiv Novog Beograda. Nismo planirali baraž za opstanak u Regionalnoj ligi, no najvažnije je da smo izborili nastup u Premijer ligi i naredne sezone. U prvenstvu smo prevazišli očekivanja i sada jedva čekamo da popravimo utisak iz prve dve utakmice sa Novim Beogradom gde smo ubedljivo poraženi – ističe trener Nemanja Ličanin.
Rival je novi šampion Regionalne lige, lider regularnog dela Super lige, učesnik i favorit iz senke na finalnom turniru Lige šamopiona, što dovoljno govori o kvalitetu. Kome rezultati ne govore sve, potporu će dati imena u sastavu: Rašovići, Mandić, Pijetlovići, Jakšić, Gogov, Drašović, Vlahopulos, Martinović, Vučinić, Fernandez, Šušijašvili, sve do jednog reprezentativci četiri države, vodeći igrači u nacionalnim timovima.

- Kod naših narednih rivala je nemoguće naći nešto što im je slaba strana, no mi se taktički pripremamo, radimo još snažnije. Svesni smo da će biti iznenađenje sve osim plasmana u finale Beograđana i pobede od 2:0, ali nije mnogo različito bilo protiv Zvezde, a eto nas među četiri tima. Najvažnije je da budemo u punom sastavu – dodaje Ličanin.

Novi Beograd je savladao Šapčane na prvom meču prvog turnira Regionalne lige, kao i u poslednjem kolu Super lige u Šapcu. Biće ovo debi Ličanina na klupi protiv Novog Beograda s obzirom da je bio pod suspenzijom na prethodnom duelu, te je ekipu predvodio Emil Nikolić.

Drugi polufinalni par su Partizan i Radnički iz Kragujevca, branilac titule. Prednost domaćeg terena imaju „crno-beli“.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa