23. jun 2022.23. jun 2022.
Potvrdio Vukovu diplomu
MARKO BOJČIĆ IZ DUBLjA ŠAMPION SRBIJE U FIZICI

Potvrdio Vukovu diplomu

Danas učenik šabačke medicinske škole, na Republičkom takmičenju iz fizike, nedavno ( 14 maj) održanom u Beogradu, među 50 predstavnika drugih škola zaradio najviše bodova i prvo mesto
Marko Bojčić iz Dublja u opštini Bogatić, učenik prve godine Medicinske škole u Šapcu, osvetlao je obraz mnogima i na najbolji način potvrdio Vukovu diplomu, koju je dobio u seoskoj osmogodišnjoj školi. Marku je tada izmaklo priznanje učenika generacije, ali je iz glavnog grada Srbije stiglo drugo, čime je posebno obradovan najviše on lično, a i cela porodica, majka Sanela i otac Vladan koji ga zdušno poržavaju. Mačva je posle dužeg vremena dobila šampiona Srbije iz fizike.

-Iskreno rečeno nisam očekivao najbolji rezultat i maksimum 100 poena, od 12 pitanja. U konkurenciji je bilo nas 50 iz drugih škola širom Srbije. Zahvalan sam posebno nastavnici Tatjani Marković-Topalović, koja mi je bila značajan „vetar u leđa“, kao i razrednoj Slavici Tubici, kaže Marko, koji ima i starijeg brata Ivana, više opredeljenog za sport.

Porodica Bojčić


Za medicinu je ističe bio opredeljen od „malih nogu“. Učenje je naporno, ali on je uporan, a u porodici ima maksimalnu podršku. Otac Vladan kaže da su ga zaticali pored knjige i u ranim jutarnjim časovima.

U školu putuje autobusom i da bi stigao na stanicu mora da ustane oko šest ujutro. Kući stigne tek u 15 časova. U ovoj ispovesti za „Glas Podrinja“, dodaje da obavezno pomenemo ime njegove drugarice Vesne Đuričić iz Bogatića.

Najbolje rezultate iz fizike, prvo je ostvario u Šabačkoj gimnaziji, gde je održano Opštinsko, a potom i Okružno takmičenje. Na Republičko u Beograd vozila ga je majka. I tamo je bio najbolji.
Njegova prednost je svakako veliki rad koji je u ovom slučaju profilisao uz pomoć nastavnice fizike. To saznanje rado deli drugima, koji su zainteresovani za ovu nauku, a pre fizike u završnom razredu osnovne škole takmičio se iz srpskog jezika.

Iz arsenala prednosti ne bi trebalo zanemariti ni skladan porodični život koji ne izostaje.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa