30. jun 2022.30. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Prijem za šabačke kajakaše

Uspesi koji garantuju nove radosti

Šabački kajak imao šest predstavnika. Lagundžić doneo jedinu medalju Srbiji među mlađim seniorima. Najveći uspeh u karijeri i za Manjenčića. Stručan rad u klubu i reprezentaciji dokazan kroz rezultate. Kajakaši opravdavaju svaki uložen dinar
Beograd je prethodnog vikenda ugostio najbolje juniore i mlađe seniore u Evropi na kontinentalnom kajakaškom šampionatu, a jednu od nekoliko odličja osvojio je za Srbiju i šabački kajak. Četverac mlađih seniora na 500 metara čiji deo je bio Branko Lagundžić osvojio je drugo mesto. To je bila i jedina medalja među mlađim seniorima.

Lagundžiću je ovo bio debi među mlađim seniorima i kako ističe svaka medalja je potvrda kvaliteta rada u reprezentaciji, klubu i ponosno predstavlja kako Srbiju, tako i Zorku i grad Šabac.

Branko Lagundžić, Foto: "Glas Podrinja"


- Ovo nije samo lični uspeh, već i uspeh kluba, a od prvog mog dana u klubu shvatio sam koliko je važna i pomoć Grada. Brojnost članova, broj reprezentativaca svedoči koliko se u klubu dobro radi i smatram da imamo najbolje uslove i najbolji stručni kadar u Srbiji što je garant novih uspeha – istakao je Lagundžić i dodao da je već mislima u pripremama za izborno takmičenje Evropskog seniorskog prvenstva, Prvenstvo Srbije i Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u Segedinu.

Luka Manjenčić je takođe debitovao u finalu. Veslao je u čak tri discipline, a veliki uspeh je postigao plasmanom u jednosedu na 1.000 metara, njegove primarne kategorije gde je osmi kajakaš Evrope.

Luka Manjenčić , Foto: "Glas Podrinja"


-Od dolaska u Zorku je jednosed na 1.000 metara moja disciplina, sedam godina u kontinuitetu se takmičim u njoj i konstatan je napredak. Prvo finale na velikom takmičenju i prezadovoljan sam ostvarenim u Beogradu. Ovo je vetar u leđa i motiv da radim još napornije kako bi uskoro poneo i medalju sa velikih takmičenja – rekao je mladi Luka Manjenčić.

Osim na vodi Šapčani su imali predstavnike i pored staze. U stručnom štabu reprezentacije već dugo su Milan Đenadić i Uroš Pavlović.

Uroš Pavlović, Foto: "Glas Podrinja"


-Ponosan sam na nastupe četiri šabačka predstavnika i generalno na nastup srpskog kajaka. Kod nas postoji kontinuitet medalja, ali je još važnije da se javljaju novi odlikaši i nova imena. U našem kajaku nisu samo dobri, vredni pojedinci, već i sistemski, kvalitetan rad u kome se vrhunski takmičari stvaraju i verujem da je to pokazalo i ovo prvenstvo – naglasio je Pavlović, trener srebrnog četverca.

Broj reprezentativaca svedoči koliko se u klubu dobro radi i smatram da imamo najbolje uslove i najbolji stručni kadar u Srbiji


Branko Lagundžić, Luka Manjenčić, Uroš Pavlović i Milan Đenadić, povodom dobrih rezultata, ugošćeni su u Gradskoj kući gde su ih dočekali predstavnici Grada.

- Drago mi je što svedočimo o uspesima mladih koji pokazuju potencijal za velike rezultate i u budućnosti. Rezultati pokazuju da je Kajak klub „Zorka“ s pravom klub od posebnog interesa za Grad. Ove godine je iz budžeta za njega izdvojeno osam miliona dinara i sve uloženo apsolutno opravdavaju – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Uz kvartet koji je bio na prijemu u Gradskoj kući, Šabac je na Evropskom prvenstvu imao i dva predstavnika u kanuu, debitante na najvišem nivou. Mihailo Malović je izborio plasman u polufinale jednokleka na 200 metara, a prvi nastup na kontinetnalnom šampionatu među juniorima imao je i Luka Trnavčević, veslajući u kvalifikacijama jednokleka na 1.000 metara.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa