Info

1. septembar 2022.1. sep 2022.
Najbolji u jakoj konkurenciji – RK Metaloplastika (foto: priv. fb arhiva)

Najbolji u jakoj konkurenciji – RK Metaloplastika (foto: priv. fb arhiva)

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ML. KATEGORIJE

Pobednički iz Smedereva

Međunarodna konkurencija. Duga tradicija i poznata imena rivala. Jedini poraz u utakmici bez značaja. Ostavili iza sebe Vezsprem i PSŽ. Nije bilo drugih predstavnika Šapca ovog leta u Smedrevu
Generacija rukometaša Metaloplastike Eliksir rođena 2008. godine i kasnije osvojila je još jednu titulu. Ovaj put su Šapčani pokazali najviše na međunarodnom turniru u Smederevu “Trofej Smedereva 2022”. Reč je o turniru koji je doživeo svoje osmo izdanje, organizovana su takmičenja za rukometaše i rukometašice 2004, 2006, 2008, 2010. godište, kao i mini rukomet nadmetanje. Muškarci su imali i kategoriju 2009. godišta. Ukupno 11 starosnih kategorija.

Metaloplastika (2008. i mlađi) jedina je predstavljala Šabac ovog leta. “Plastičari” su bili u grupi sa poznatim rukometnim imenima: Pariz sen Žermenom (Francuska), Voresom (Grčka), Lovečom i Čardafonom (Bugarska), odnosn Partizanom i Mladim radnikom (Srbija). Drugu grupu su činili: Veszprem (Mađarska), PSŽ dva (Francuska), Partizan (C. Gora), Lokomotiva (Bugarska), Hajduk, Smederevo i Šamot (Srbija). Ovaj turnir je bio i najbrojiniji od svih.



U grupnoj fazi su savladali mladi “plastičari”: PSG 21:14, Mladi radnik 19:8, Partizan 19:11, Voreas 21:1, Loveč 18:8, a jedini poraz su pretrpeli od Čardafona 13:9 u meču bez rezultatskog značaja. Obezbedili su prvo mesto ispred, redom: Loveča, Pariza, Čardafona, Partizana, Voresa i Mladog radnika. Kao pobednici grupe izborili su finale gde su savladali najbolje u drugoj grupi, Hajduk iz Beške 15:13 osvojivši tako zlatne medalje. Smederevo je bilo treće, Loveč četvrti, a tek na petom i šestom mestu najveći timovi učesnici Vezsprem i PSŽ. Ekipu su predvodili Miodrag Kažić i Nemanja Aleksić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa