Info

8. septembar 2022.8. sep 2022.
M. Repanović u akciji

M. Repanović u akciji

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA 2022/23

Turnirski, ali relaksiranije

Četiri turnira. Manje utakmica u nizu. Poznat samo termin prvog od četiri. Sistem finalnog turnira i baraža za opstanak ostaje. Dvanaest ekipa u Premijer ligi
Klubovi regiona su pronašli kompromis koji je zadovoljio i stav da je samo turnirski sistem nadmetanja u Regionalnoj vaterpolo ligi prihvatljiv ove sezone i onaj da je dosadašnji princip bio previše zahtevan za klubove uz veliki rizik od povreda. Rešenje je bilo da turnirski sistem opstane, ali da umesto tri ligaška turnira, kao što je bio slučaj 2021 i 2022. godine, budu organizovana četiri usled čega će imati ekipe manje intenzivan program na njima.

U Premijer ligi će, uz Šabac, naredne sezone nastupiti: Novi Beograd, koji brani titulu, Radnički
Kragujevac, Partizan, C. Zvezda, Jug Zagreb, Mladost Zagreb, Jadran Split, Mornar Split, Solaris Šibenik, Jadran Herceg Novi i Primorac Kotor. Svako će protiv svakog odigrati po jedan meč na nekom od turnira, četiri najbolja tima će na finalni turnir, poslednji direktno u niži rang, pretposlednji u baraž sa drugoplasiranim iz A1 lige.

I. Koptsev


Jedino je izvesno da će prvi turnir startovati 8. oktobra, domaćin još nije utvrđen, kao ni termini preostala tri turnira. Odluka će biti poznata po završetku Evropskog prvenstva u Splitu.

Peto mesto najveći uspeh
Šapčanima će ovo biti sedma sezona u Regionalnoj ligi, jednoj od najjačih u Evropi, a peta kako se takmiče u najvišem rangu. Prve dve sezone su nastupali u drugom rangu regiona, ali su 2018. kroz baraž protiv Budve izborili elitu. Najveći uspeh Šapčani su ostvarili u prvoj sezoni u najvišem rangu osvojivši peto mesto, sezona 2018/19, kada su bili i ubedljivo najbolji od timova iz Srbije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa