10. novembar 2022.10. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

GRADONAČELNIK PAJIĆ IZABRAN ZA ZAMENIKA PREDSEDNIKA BFC KLUBA KOJI POSLUJE U OKVIRU NALED-a

Trudiću se da opravdam poverenje

Dosadašnja iskustva podeliću sa ostalim lokalnim samoupravama, kako bismo zajednički unapredili privredni ambijent i na taj način doprineli zadovoljavanju potreba svih građana naše države. Kao zamenik predsednika BFC kluba, zalagaću se za proaktivnu politiku otvaranja novih radnih mesta i zapošljavanje, kao i za povoljno poslovno okruženje lokalnih samouprava u našoj zemlji. Zahvaljujem se svim članovima BFC kluba koji su mi pružili podršku i trudiću se da to poverenje opravdam”, istakao je Pajić
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić na konstitutivnoj sednici Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem izabran je za zamenika predsednika BFC kluba koji posluje u okviru NALED-a. Za predsednicu kluba izabrana je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a u predsedništvu su i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Pajić istakao je da je ovo velika čast za Grad Šabac koji je nosilac Sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju.

,,Grad Šabac pruža punu podršku svim svojim sugrađanima, poslovnim partnerima i svima koji žive i rade na teritoriji grada Šapca. Dosadašnja iskustva podeliću sa ostalim lokalnim samoupravama, kako bismo zajednički unapredili privredni ambijent i na taj način doprineli zadovoljavanju potreba svih građana naše države. Kao zamenik predsednika BFC kluba, zalagaću se za proaktivnu politiku otvaranja novih radnih mesta i zapošljavanje, kao i za povoljno poslovno okruženje lokalnih samouprava u našoj zemlji. Zahvaljujem se svim članovima BFC kluba koji su mi pružili podršku i trudiću se da to poverenje opravdam”, istakao je Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Tri ključna prioriteta Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC Klub) su unapređenje upravljanja komunalnim delatnostima na lokalu, kao i javnom imovinom opština i gradova i uspostavljanje jedinstvenog onlajn registra pasa lutalica u cilju sprečavanja zloupotreba sa odštetnim zahtevima za ujede.

Na sednici na kojoj su predstavljeni reformski ciljevi za brži razvoj gradova i opština i novo rukovodstvo BFC Kluba, gosti su bili ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i pomoćnica ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marina Dražić. Ministar Blagojević naglasio je da će ministarstvo nastaviti posao koji je započela Kancelarija za javna ulaganja i da se prioriteti u odabiru projekata neće menjati, a kandidovaće ih samouprave prema svojim potrebama.

,,Budžet za javna ulaganja u lokalnim samoupravama neće se smanjivati, samo će broj projekata biti manji, jer ćemo više finansirati velike projekte. Najvažnije je da su projekti dobro pripremljeni i finansiranje će najpre dobiti oni koji imaju potpunu dokumentaciju i dozvole”, poručio je Blagojević.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa