23. februar 2023.23. feb 2023.
N. Radić u meču protiv Vojvodine

N. Radić u meču protiv Vojvodine

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Osnažene Boranke u Šapcu

Bor prilika za novu pobedu, ali neophodan oprez. Bor pojačan u odnosu na jesen i u boljoj formi. Previše povreda uticalo na poraz u Beogradu. Jagodina prejaka između plej of zone i mesta za niži rang samo sedam bodova. Tradicija na strani Mediicnara
Posle blistavih nedelja Medicinara, morala je uslediti jedna, teška, gde su se vezala dva neuspeha. Kao i cele sezone, borba sa povredama bila je teža od rivalki i stručni štab je bio prinuđen da nastupi u značajno izmenjenom sastavu, najpre u četvrtfinalu Kupa, a potom i na gostovanju u Jagodini. Cena toga su dva poraza, kraj takmičenja u jednom, no na tabeli je još šabački klub u vrhu pred važan duel protiv Bora u hali „Zorka“.

Bio je šabački tim blizu finalnog turnira Kupa. Iako oslabljene vodile su protiv Crvene Zvezde i pet golova razlike ovdašnje rukometašice, 14:9 međutim iskustvo domaćih predvođenih Vanjom Đorđević omogućilo je povratak domaćina u finišu poluvremena, a potom i ključno vođstvo sredinom nastavka. Medicinar je ugrozio minus, no nije imao snage do kraja da vrati neizvesnost. Na kraju 29:27 za domaće. U Jagodini su plavo-bele nastupile bez prvog golmana Cvejić, kapitena i najboljeg igrača Radović, najboljeg strelca Vasić, a već od 20. minuta i bez Ivane Cvetinović, važne posebno u defanzivi, te se jači otpor lideru nije mogao ni očekivati.

Jagodina – Medicinar 31:16 (14:5)
Jagodina. Gledalaca: 200. Sudije: Bubanja i Crnjanski (oba B. Palanka). Sedmerci: Jagodina 1(1); Medicinar 4(2). Isključenja: Jagodina 12; Medicinar 16 minuta.
JAGODINA: Radivojević (1 odbrana), Adžić 1, Kojičić, Simatović 3, Pejović 5(1), Sukur 4, Gugač 6, Radević 4, Hlogik (7 odbrana), Marković 3, Bojičić 2, Đurašinović (1 odbrana), Bogunović 3, Stojanović.
MEDICINAR: Jarić (5 odbrana), H. Petrić 4, Đukanović, Radić 5, Kojić 2, Lacković, T. Vasić, Blagojević 1, E. Petrić 2, Cvetinović, Stević 1, Dragosavljević 1, Mandić, Jakovljević (5 odbrana).


Medicinar je još treći, a u goste im već u petak dolazi tim u borbi za opstanak. Boranke su na startu imale težak raspored i ostvarile su pobedu tamo gde je to bilo jedino i realno, protiv Radničkog na svom terenu i Pančeva. Jagodina, Bekament i Vojvodina su ipak prejaki. Veliko pojačanje su dobili u Milici Pap koja je kompletirala odličnu bekovsku liniju gde su: Sujić, Majkić, Petrović, Bogdanović. Snažniji su nego tokom jeseni, a već nekoliko sezona ekipu predvodi iskusni Zoran Barbulović. Medicinar je uspešan protiv Boranki u Šapcu prethodnih sezona, ima dug niz trijumfa.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa