30. mart 2023.30. mar 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

UČENICI EKONOMSKE ŠKOLE „STANA MILANOVIĆ“ OSVOJILI DRUGO MESTO NA TAKMIČENjU U IZRADI BIZNIS PLANA

Osmisli ideju i stavi je u funkciju

Učenici Ekonomske škole “Stana Milanović” osvojili su drugo mesto na takmičenju u izradi biznis plana Osmisli ideju i stavi je u funkciju, koje je i ove godine organizovala Beogradska bankarska akademija.

Na takmičenju u izradi biznis plana učestvovali su učenici Teodora Ninković, Jovana Galić i Dušan Stanković, predvođeni profesorkom Biljanom Lazarević.

- Naši učenici imali su ideju da proizvedu organsku borovnicu i da je stave u saksiju. Ideja je kreativna i svidela se članovima žirija, kaže profesorka Lazarević.

Dušan Stanković, učenik četvrtog razreda Ekonomske škole, smer komercijalista, ističe da je najvažnije da su zajedničkim snagama uradili prezentaciju.

- Najvažniji je bio čin predstavljanja, da pokažemo da verujemo u to što radimo. Svako od nas je imao svoj deo na prezentaciji i mislim da smo to super odradili.

Kao nagradu učenici su dobili 500 evra popusta na školarinu Beogradske bankarske akademije. Ta činjenica može mnogo značiti Jovani Galić, učenici trećeg razreda, koja ima u planu da upiše taj fakultet naredne godine.

- Kada se, u septembru prošle godine, održao Sajam obrazovanja u našoj školi, oduševila sam se Beogradskom bankarskom akademijom. Inače, nisam imala predstavu da postoji ovo takmičenje.

Prijatno sam se iznenadila kada me je profesorka Bilja pozvala. Ovo iskustvo je potvrdilo moj izbor u vezi sa izborom fakulteta.

Teodora Ninković, učenica četvrtog razreda učestvuje u radosti svojih kolega, iako njene ambicije ne idu u tom smeru.

- Bilo je zanimljivo, mnogo toga smo naučili i upoznali nove ljude, za mene je ovo jako lepo iskustvo.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa