15. jun 2023.15. jun 2023.
Rađevac mora u niži rang (foto: FK Rađevac fb)

Rađevac mora u niži rang (foto: FK Rađevac fb)

FUDBAL: RASPLET NA ČEKANjU

Fudbalski domino efekat

Sezone završene u prva četiri ranga. Rasplet još neizvestan. Ukoliko ne bude odustajanja, velike promene u sastavu liga. Opstanak Loznice donosi domino efekat na niže rangove
Kraj sezone u srpskom fudbalu ne znači i odgovore na ona najvažnija pitanja, već samo daje indicije. Naizgled je jasno ko će u niži, ko u viši rang u prva četiri ranga, međutim uvek su moguća odustajanja, fuzije i dovoljna je jedna promena i implikacije su na sve.

Šta će se dogoditi, o čemu se zbori, nećemo analizirati. Ukoliko ne bude promena na pomenuti način jasno je da iz Prve lige ispadaju: Loznica, Zlatibor, Trajal i Rad. Menjaju ih šampioni srpskih liga: Dubočica Leskovac, Tekstilac Odžaci, OFK Beograd i Smederevo. Kolubara i Mladost Novi Sad stižu iz Super lige, dok su u eliti IMT i Železničar. Srpsku ligu Zapad napuštaju: Mačva Bogatić, Sloga Kraljevo, Sloga BB, Rađevac i Budućnost Arilje. Novi članovi su: Loznica, Zlatibor, eliminisani iz Prve lige, odnosno najbolji zonaši: Vrelo, Sloga (PM), Omladinac Zablaće i Jošanica. Iz KM zone, od sledeće sezone smanjene na 12 klubova, eliminisani su: Jedinstvo Vladimirci, Mladost Prnjavor, Radnički Klupci, Zadrugar Lajkovac i Strmovo, dok u Ligu dolaze najverovatnije: Lipolist, Mladost Dračić, kao šampioni Okružnih liga, odnosno eliminisani iz SLZ Mačva (B) i Rađevac.



U ovakvom raspletu sledi veliki egzodus iz Okružne lige, gde stižu: Jedinstvo Zavlaka, Vojvoda Stepa, Stojan Lazarac, kao prvaci međuopštinskih rangova, kao i doskorašnji zonaši Jedinstvo (V), Mladost (P) i Radnički (Kl), što znači da će u niži rang pet ekipa, dok će pozicija 11. umesto opstanka doneti samo baraž. Dalje implikacije sežu do opštinskog ranga. Ipak, u slučaju da jedna ekipa odustane od Prve lige, otvara se opstanak Loznici, potom Mačvi, Jedinstvu i jedanaestoj ekipi Okruga...

U međuopštinskim ligama u toku je druga faza baraža, dok su opštinske lige okončane ranije uz izuzetak lozničke kojoj je preostalo još jedno kolo. Prvaci su: Metaloplastika (OL Šabac), Omladinac Bogatić (OL Bogatić), oni će u MOL Mačva; Polet Jalovik (OL Vladimirci) i Korman (OL Pocerina) su novi članovi MOL Pocerina, dok se Sinđelić Lipnica, šampion OL Loznica vraća u MOL Jadar.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa