6. jul 2023.6. jul 2023.
Pripreme u Šapcu (foto: Z. D.)

Pripreme u Šapcu (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRIPREME FK MAČVA

Zagrevanje za Sloveniju

Početna faza priprema bazirana na fizičkoj spremi. Odlasci u Super ligu pokazatelj dobrog rada. Spremne zamene. Uigravanje i nova pojačanja ukoliko se ukaže potreba
Pripreme Mačve su još na početku, ekipa trenira u Šapcu. Uz prvotimce pod ugovorom sa ekipom radi i nekoliko igrča koji su na probi. Prvi deo priprema je baziran na fizičkoj spremi, no rad sa loptom je svakako uključen, jer je pauza kraća nego između dve polusezone.

Iz Šapca u Super ligu
U narednoj sezoni neće biti u dresu Mačve golmana Filipa Samurovića. Standarni čuvar mreže već je zadužio dres Čukaričkog, učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope. Aleksandar Popović, standardni desni bek novi je igrač kragujevačkog Radničkog.


- Neminovna su pojačanja, tri igrača su do sada napustila tim. Samurović, Popović i Belić će nastupati u drugim ekipama, spremno smo dočekali to i dobro je da Mačva ima igrače koji privlače superligaše, to je pokazatelj da se u Mačvi dobro radi – rekao je trener Ivan Kurtušić naglašavajući da su alternative tu.

Kapiten i najiskusniji: I. Ristivojević


-Bili smo svesni da će ovi momci imati priliku da odu u viši rang, klub nije želeo da ih zaustavlja na tom putu i praktično pola godine smo tragali za pojačanjima. Ti momci su sa nama i uskoro će potpisati ugovore. Vratili su se u punom intenzitetu Mićanović i Mijailović što je takođe pojačanje za ekipu. Postepeno pojačavamo rad, pripremamo prvi prijateljski meč, a glavni deo je u Sloveniji – dodaje šef stručnog štaba Mačve naglašavajući da će se tokom priprema videti postoji li potreba za angažovanjem još nekih igrača.

Mačva tokom vikenda igra prvi pripremni meč, a u nedelju 9. jula prvotimci putuju u Sloveniju na najvažniji deo priprema gde će odigrati više internacionalnih pripremnih mečeva.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa