27. jul 2023.27. jul 2023.
OPŠTINA VLADIMIRCI

Oluja nije zaobišla ni Vladimirce

Posle obilnih poplava oluja kakvu ni stariji ne pamte nanela je značajne štete i žiteljima Opštine Vladimirci. Brojne su zgrade koje su ostale bez crepa a došlo je i do prekida u snadbevanju električom energijom a samim tim i vodom pa se nizala, što bi rekli seljani, muka do muke. Od Krnula, Prova, Jalovika, Riđaka, Skupljena, Debrca ili tačnije u celoj opštini doneli su glavobolje u priželjkivanom osveženju ali ne sa toliko vetra. U Debrcu su vatrogasci imali posla kako je drvo palo na put nebrojeni su uništeni plastenici ali i usevi su imali štete u poleganju od silnih udara vetra.

U Jaloviku grom ili pale žice električne energije pobili su ovce a u samoj varošici vrtić PU „Suncokreti“ je u fazi saniranja štete od pada drveta i drugih oštećenja.

Načelnik štaba za vanredne situacije Vladan Milošević prisećajući se noći oluje koja je obarala sve što stigne, ističe da su najviše posla imali vatrogasci i da je trebalo silnog truda da se stabilizuje snadbevanje strujom i vodom. Ostao je strah žitelja Opštine Vladimirci od novih olujnih noći koje se najavljuju ali i spremnost Lokalne samouprave da gde god je potrebno pritekne u pomoć u okviru mogućnosti, uz narodnu, bilo ne ponovilo se.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa