10. avgust 2023.10. avg 2023.
Uspešni na divljim vodama (foto: KK Zorka sajt)

Uspešni na divljim vodama (foto: KK Zorka sajt)

KAJAK: PRVENSTVO U SPUSTU

Medalje za Šapčane

Kajakaši šabačke Zorka poznati su širom Evrope i sveta po velikim uspesima u sprintu, međutim oni iskusni dobro poznaju i tokove koji nisu na ravnom tlu, te su brojnoj kolekciji odličja dodali nacionalne medalje u spustu.

Željko Ilić, Nemanja Rajinović i Luka Manjenčić nastupili su na Prvenstvu Srbije na divljim vodama i ne samo nastupili,već doneli i odličja.

Nastupajući u pojedinačnoj disciplini K-1 5.000 i u ekipnoj trci 3 puta K-1 5.000, uspeli su da osvoje po zlato i bronzu, kao i da podele prvo ekipno mesto u seniorskoj konkurenciji sa niškim Medicinarom! Iza njih su ostali: savska oaza, Beograd, Čačak i Drina. Zlato je iz štafetne trke, a bronza iz pojedinačne jer se Luka Manjenčić nametnuo i završio je kao treći, dok su Nemanja i Željko bili peti i šesti. U sveukupnom plasmanu šabačka Zorka je zauzela sedmu poziciju, jer nije imala predstavnike u mlađim kategorijama. Ubedljivo je slavila Drina, slede Ibar i Čačak.

Prvenstvo u mini kajaku
Najmlađe šabačke kajakaše očekuje predstojećeg vikenda poslednje takmičenje ove sezone, Prvenstvo Srbije u mini kajaku, sprint, čiji je domaćin Bačka Palanka. Predviđena je programom 21 disciplina za devojčice i dečake, uzrasta od 2011. do 2014. godišta i mlađi, uz donju granicu od osam godina. U nedavno završenoj Ligi mini kajaka šabačka „Zorka“ je osvojila četvrto mesto.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa