31. avgust 2023.31. avg 2023.
L. Pejović standardan i u novoj sezoni

L. Pejović standardan i u novoj sezoni

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Mladost za uspon

Iako je deklarativno pobeda uvek cilj, malo ko odbija bod sa gostovanja posebno ekipi koja se smatra jednom od boljih i na početku sezone. Šapčani su se zadovoljni vratili sa remijem bez golova u Smederevu u utakmici koja je donela tvrdu, ne i lepu igru.

Smederevo – Mačva 0:0 (0:0)
Smederevo. Gledalaca: 700. Gl. sudija: Lazar Pršić (Kruševac); pomoćnici: Šain (Vršac) i Jovanović (Kruševac). Žuti kartoni: Panić, Kostić i Jovanović (Smederevo); Sladojević (Mačva).
SMEDEREVO: Kaličanin, Jovanović, Kostić, Vujičić (Ožegović), Stojković (Ristić), Dimitrijević, Panić, Ilić (Pirgić), Stevanović (Bojić), Ivić (Zličić), Radivojević.
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Sladojević, Ristivojević, Savković, Vraštanović, Novaković, Mijailović (Branković), Peace (Jovović), Radunović (Petrović), Pejović. Smederevo – Mačva 0:0 (0:0).


Posle gostovanja velikom imenu, u Šabac za vikend dolazi doskorašnji superligaš. Novosadska Mladost nije trajala dugo u Super ligi, nisu pokazali snagu za tako nešto, iako nikada neće zaboraviti pobedu od 4:0 na stadionu Partizana, najveću u istoriji kluba. Kako je i očekivano, nakon ispadanja veliki broj igrača je napustio ekipu, stvaran je novi tim. Iako se zovu Mladost, oslonili su se na iskusna pojačanja: Vujakliju, Balabanovića, Tanasina, Elsina, Ilića, Jokića, mahom iz vojvođanskih ekipa. Imalu su finansijskih poteškoća po završetku sezone, pominjalo se i odustajanje, međutim brzo je sve utihnulo. Počeli su sa dva solidna remija, ali su usledili porazi na domaćem terenu i tim još traga za pobedom.



Mačva je protiv Mladosti u Šapcu igrala u sezoni 2021/22. Bilo je 0:0. Na kraju te sezone Novosađani su se plasirali u Super ligu. Pobeda bi crveno-crnima donela siguran uspon na tabeli, imali bi seriju od tri meča bez poraza. Nakon Mladosti ostaju rivali iz Vojvodine, najpre Vršac, potom i Inđija, timovi visokih ambicija.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa