26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Najbolji u Srbiji
KUD „ABRAŠEVIĆ“ ŠABAC VRATIO STARU SLAVU

Najbolji u Srbiji

U subotu 21.10.2023.godine na 3.FIDAF Nacionalnom takmičenju folklornih ansambala Srbije, , od ukupno sedam nagrada, KUD „Abrašević“ Šabac osvojio je četiri: Prvo mesto za najbolji ansambl, za najbolju nošnju, najbolju koreografiju i Specijalnu nagradu žirija - umetnički utisak.
Ovo takmičenje bilo je po pozivu.
- Kada smo dobili poziv, najpre sam pitao decu da li žele da se takmiče. Oni su pristali i dalje je sve bilo u njihovoj moći. Pokazao sam im kako da glume kroz igru da bi bio potpun efekat. Znao sam da deca mogu to da iznesu, verovao sam u njih i oni su to opravdali, kaže Goran Džinović, umetnički rukovodilac.

Takmičilo se jedanaest društava u Beogradu. Prvi izvođački ansambl Abraševića izveo je koreografiju ,, Igre iz okoline Beograda “. Bilo je dvadeset četovor njih na sceni, dvanaest parova. Dobili su najveći aplauz. Zapravo, publika je tapšala sve vreme dok su igrali.



- Konkurencija je bila jaka, ali smo pokazali da smo najbolji. Organizacija je bila izvanredna. Nastavljamo dalje, kaže Anastasija Letić, učenica četvrte godine srednje škole, koja je u Abraševiću od prvog osnovne. Ona i Nikola Bradonjić proglašeni su za najbolji igrački par prošle godine na Dživdžan festu.

- Nosim fenomenalne utiske sa takmičenja u Beogradu. Bila je baš jaka konkurencija, igrali su i prošlogodišnji pobednici pa smo imali i malu tremu, ali smo uspeli, kaže Bradonjić, asistent umetničkog rukovodioca.

Podsećanja radi, prethodne godine, KUD „Abrašević“ Šabac osvojio je prvo mesto na Dživdžan festu i na Republičkom takmičenju folklornih ansambala u Novom Pazaru.

Folklorna sekcija je najveća, ali tu je i Prvo pevačko društvo, Narodni orkestar, Etno grupa, i Tamburaški orkestar „Bisernica“.

Nova postava vratila je staru slavu. Bravo!
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa