9. novembar 2023.9. nov 2023.
M. Novaković

M. Novaković

FUDBAL: PRVA LIGA

Težina lošeg niza

Mačva stala blizu iznenađenja na Karaburmi. Mogla je više, ali su isključenje i greške omogućile OFK beogradu da osvoji bodove. Tekstilac najprijatnije iznenađenje i tim koji na defanzivi bazira uspeh. Blagi favorit protiv Šapčana
Eliminacija u Kupu od Mladosti (0:1) bila je u drugom planu zbog situacije sa Peaceom. Nakon intrvencija u Šapcu i Valjevu, mladi reprezentativac Nigerije je u procesu oporavka i trenutno je navijač Mačve, čekajući dozvole lekara za dalje korake. Malo je nedostajalo da se raduje nakon Karaburme.

Martin Novaković je sjajnim golom prekunio Mačvin niz bez pogotka, najavio iznenađenje na Karaburmi, protiv favorita koji na terenu ne deluje ubedljivo koliko tabela pokazuje. Ipak, arbitri imaju poseban odnos prema „romantičarima“, te se u tri minuta sve srušilo. U 71. minutu Abdulahi dobija drugi žuti karton, dva minuta kasnije Knežević donosi izjednačenje, a onda sa polovine terena minut kasnije Marković donosi pobedu lideru. Sve dobro u igri Mačve može biti podstrek, međutim ostaje treći poraz u četiri meča i pozicija niže na tabeli nakon 15 kola.

OFK Beograd – Mačva 2:1 (0:1)
Beograd. Gledalaca: 400. Gl. sudija: S. Ranisavić (S. Mitrovica); pomoćnici: Krstić i Stojković (oba Niš). Strelci: Knežević u 73. i Marković u 74. minutu (OFK); Novaković u 44. (Mačva). Žuti kartoni: Knežević, Ilić, Marković, Stanković (OFK); Mijailović, Vraštanović, Abdulahi, Sladojević (Mačva). Crveni: Abdulahi (Mačva) u 71. minutu.
OFK BEOGRAD: Popović, Mimović, Gojković, Georgijević (Halabrin), Ilić, Knežević, Marković (Stanković), Đermanović, Daničić, Kasalica (Plavšić), Mituljlikić (Mičić).
MAČVA: Gočmanac, Marković, Sladojević, Ristivojević (Jovanović), Savković, Vraštanović, Jovović (Pejović), Novaković (Dimitrijević ), Mijailović, Ristić, Abdullahi.


Sledi novo teško gostovanje, u Odžacima. Tekstilac je najprijatnije iznenađenje i novajlija koji prevazilazi sva očekivanja. Kvalitet su pokazali kroz dve pobede, nakon nešto slabijeg niza, a položaj na tabeli govori dovoljno, dajući im i ulogu blagog favorita protiv Mačve. Oni imaju sjajnu odbranu, najbolju u Ligi, u proseku gotovo dva od tri meča su nesavladani, a u napadu kada zatreba Zulkića i Ukačikvua da donesu bodove. Odoleli su u Šapcu u prvom kolu, a u ovaj meč ulaze u boljoj formi u odnosu na Mačvu. Na domaćem terenu samo OFK ima bolji učinak od Odžačana.

Želja za slavljem četiri meča


Ivan Kurtušić u sledećem meču ne može da računa na povređenog Radunovića, potom Peacea i suspendovanog Abdulahija.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa