23. novembar 2023.23. nov 2023.
Vratiti se pobedama: V. Mijailović (FK Mačva)

Vratiti se pobedama: V. Mijailović (FK Mačva)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Da li slede pobede?

Nije Mačva zaboravila da pobeđuje, nakon mesec i po dana je stigao prvi trijumf, ali protiv dobrog rivala. U sredu je u odloženom meču šabački tim igrao u Milanovcu u meču gde je na drugoj strani bio tim sa začelja, poletan nakon neočekivane pobede nad OFK Beogradom.

Mačva – Kolubara 1:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 500. Gl. sudija: I. Kovačević (Zemun); pomoćnici: Savić (Užice) i Novaković (Guča). Strelac: Mijailović u 64. minutu. Žuti kartoni: Novaković, Sladojević, Marković, Pejović (Mačva); Nikolić, Cucin, Gulan (Kolubara).
MAČVA: Gočmanac, Marković, Sladojević, Ristivojević, Savković, Vraštanović (Dimitrijević), Jovović (Jevtić), Novaković, Mijailović (Jovanović), Abdullahi, Pejović.
KOLUBARA: Stanivuković, Pinto, Cucin (Đokić), Marjanović, Filipović, Kočović (Gulan), Milisavljević (Damnjanović), Janković (Cvetićanin), Lončar, Stanisavljević, Nikolić.


-Vratili smo samopouzdanje, igramo bolje, prevazišli smo krizu igre, nadam se i krizu rezultata. Kontrolišemo meč čitavim tokom i to je najvažnije. Sumiramo sve na pauzi, a pre toga najsnažnije protiv svakog rivala – rekao je trener Kurtušić.



Tokom vikenda crveno-crne čeka lokalni derbi protiv Radničkog u Sremskoj Mitrovici. Nezgodan rival u prethodne dve sezone konačno je ove salvladan i šabački tim nema tu vrstu pritiska. Na drugoj strani je tim koji igra efikasnije nego lani, manje čvrsto u odbrani. Tandem Gajić-Ivković biće najveći izazov za odbranu Mačve. Oba tima žele u plej of, nalaze se na sredini i uvereni su da mogu bolje. U sredu je Radnički gostovao Novom Sadu.

Posle Mitrovice Mačva do velike pauze dočekuje Smederevo, a potom gostuje u Novom Sadu ekipi Mladosti.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa