8. februar 2024.8. feb 2024.
A. Mačić (foto: VK Šabac Eliskir fb)

A. Mačić (foto: VK Šabac Eliskir fb)

VATERPOLO: SVETSKO PRVENSTVO

Aljoša ponovo jedini

Selektor reprezentacije Uroš Stevanović nije napravio veće izmene u sastavu za Svetsko prvenstvo u odnosu na Evropski šampionat koji Srbija završila na sedmom mestu. Na spisku za Dohu nema igrača iz šabačkog kluba, a u sastavu su nekadašnji igrači: Filipović (golman), Vučinić (u Šapcu od 2018. do 2021. godine) i Lukić.

VK Šabac Eliskir će i u Kataru predstavljati reprezentativac Crne Gore Aljoša Mačić. Crna Gora je upravo u grupi sa Srbijom i derbi je odigran u sredu. Među nekadašnjim igračima Šapca biće i reprezentativac Kazahstana Srđan Vuksanović a moguće i Rikardo Gomeš da Silva, povremeni reprezentativac Brazila. Rustam Ukumanov, Kazahstanac koji je nastupao za Šabac od 2016. do 2018. godine, do nedavno je nastupao za ovu reprezentaciju, a kada je okončao karijeru poverena mu je uloga prvog asistenta selektora ove države.

Selektor Srbije N. Stevanović (foto: S. Sandić VSS)


Nijedna od pomenutih reprezentacija nije osigurala plasman na Olimpijske igre, sve teže tome, iako je mnogo realnije da među četiri budu Srbija i Crna Gora (uz Hrvatsku i Italiju), nego Kazahstan ili Brazil (kandidati Kina i Japan). Srbija je već igrala protiv Crne Gore, Japana, SAD je rival u petak, 9. februara. Osmina finala je 11, četvrtfinale 13, polufinale 15, a finale 17.
A. Mačić (foto: VK Šabac Eliskir fb)

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa