Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
А. Мачић (фото: ВК Шабац Елискир фб)

А. Мачић (фото: ВК Шабац Елискир фб)

ВАТЕРПОЛО: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Аљоша поново једини

Селектор репрезентације Урош Стевановић није направио веће измене у саставу за Светско првенство у односу на Европски шампионат који Србија завршила на седмом месту. На списку за Доху нема играча из шабачког клуба, а у саставу су некадашњи играчи: Филиповић (голман), Вучинић (у Шапцу од 2018. до 2021. године) и Лукић.

ВК Шабац Елискир ће и у Катару представљати репрезентативац Црне Горе Аљоша Мачић. Црна Гора је управо у групи са Србијом и дерби је одигран у среду. Међу некадашњим играчима Шапца биће и репрезентативац Казахстана Срђан Вуксановић а могуће и Рикардо Гомеш да Силва, повремени репрезентативац Бразила. Рустам Укуманов, Казахстанац који је наступао за Шабац од 2016. до 2018. године, до недавно је наступао за ову репрезентацију, а када је окончао каријеру поверена му је улога првог асистента селектора ове државе.

Селектор Србије Н. Стевановић (фото: С. Сандић ВСС)


Ниједна од поменутих репрезентација није осигурала пласман на Олимпијске игре, све теже томе, иако је много реалније да међу четири буду Србија и Црна Гора (уз Хрватску и Италију), него Казахстан или Бразил (кандидати Кина и Јапан). Србија је већ играла против Црне Горе, Јапана, САД је ривал у петак, 9. фебруара. Осмина финала је 11, четвртфинале 13, полуфинале 15, а финале 17.
А. Мачић (фото: ВК Шабац Елискир фб)

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa