29. februar 2024.29. feb 2024.
Ponovo klupska takmičenja: VK Šabac Eliksir

Ponovo klupska takmičenja: VK Šabac Eliksir

VATERPOLO: SUPER LIGA

Radnički – prvi derbi

Nastavak Super lige. Šest utakmica i šest derbija pred Šapčanima. Radnički još uvek jak. Odlučuju nijanse o pobedniku. Oba tima imaju isti cilj
Situacija u Srbiji je jasna. Novi Beograd je bez premca i deluje kao formalnost njihovo prvo mesto pred nokaut fazu. Zvezda je u prednosti, ali ne prevelikoj u odnosu na druge i favorit za drugo mesto, dok Radnički, Šabac i Partizan odlučuju o još dva mesta. Vukovi imaju najmanje šanse, ali nisu bez istih uz jasan potencijal da iznenade i naprave pometnju.

M. Repanović – kapiten ekipe


Koliko je u borbi za polufinale bitan meč protiv Radničkog govori upravo pomenuto stanje. Kragujevčani nemaju više moćan tim kao pre nekoliko godina, ali još uvek imaju vrlo kvalitetan. U sastavu su Janković, Stanojević, Šulc, Pljevančić, sve potencijalni i aktuelni reprezentativci, potom Vićković, Ranđić, Dadvani i Adeašvli i čitavu deceniju na klupi Stevanović. Šabac je prethodne sezone prekinuo niz neuspeha protiv Radničkog pobedom na Gradskom bazenu, a uz novi trijumf napravio bi veliki korak ka polufinalu.

-Radnički je izuzetan tim, ali naš cilj je da ovaj deo počnemo pobedom. Mislim da će biti odličan meč, verovatno neizvestan i svaki detalj može biti odlučujući. Moramo biti spremni i psihički i fizički. Pred nama je šest utakmica i svaka je derbi gde će samo maksimum doneti bodove. Prvi naredni cilj je polufinale. Imamo dobru startnu poziciju, ali moramo da je odbranimo u bazenu – istakao je Nemanja Ličanin, strateg Šapčana.



Šabac Eliskir plej of doigravanje dočekuje u nepromenjenom sastavu. Od ove sezone, četiri prvoplasirane ekipe će se plasirati u polufinale plej ofa. Šabac, tokom marta i aprilila očekuju dvomeči protiv Radničkog, Zvezde i Vukova.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa