21. mart 2024.21. mar 2024.
T. Vasić (foto: SRL/ŽRK Medicinar fb)

T. Vasić (foto: SRL/ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Prilika za podvig

Medicinar protiv Napretka odlučuje o svojoj sudbini. Pobeda i remi donose polufinale plej ofa. Rezultat već sada iznad očekivanja
Medicinar je poražen u Beogradu, očekivano je Zvezda bila bolja 26:19, iako plus sedam deluje manje ubedljivo kada se vidi da su golmanke Zvezde imale 18, a Medicinara ukupno pet odbrana. Ipak, najvažnije vesti stigle su iz Kruševca. Napredak je iznenadio Naisu, pobedio 29:28 i tako ostavio Medicinar, kolo pre kraja, na poziciji četiri koja donosi plej of. Upravo Kruševljanke gostuju u Šapcu sledećeg vikenda. Pobeda Medicinaru donosi polufinale plej ofa bez obzira na ishod utakmice između Naise i Bekamenta. Ukoliko bi uspeli šabačke plavo-crne bi ponovile uspeh od pre dve sezone, ali sa znatno mlađom ekipom.

N. Tešić – pred drugim plasmanom u plej of


-Plej of nije bio realan cilj, ali smo pred start sezone imali nadu da bi mogla da se ukaže prilika i naporno smo radili kako bi je, ukoliko se ukaže, iskoristili. Plej of bi bio velika nagrada nakon mnogo problema sa izostancima, ali i nagrada za mlad tim koji je uspeo da se vraća iz teških perioda i pobeđuje kada je bilo najvažnije. Najveća opasnost sada je da već sebe vidimo u plej ofu. Napredak je bolji nego tokom jeseni i očekuje nas teška utakmica gde je cilj pobeda – istakao je trener Nenad Tešić.



Napredak je tokom zime pojačao redove Katarinom Radović (Naisa), osmi strelac SL i Jelenom Stekić (Mladost). Olja Nikolić, treći strelac Lige dobila je snažno društvo. Medicinar je u Kruševcu slavio na kraju polusezone, no poražen je u osmini finala Kupa.

U plej ofu su sigurno Jagodina, Crvena Zvezda i Železničar Inđija. Za četvrto mesto konkurišu Medicinar, Naisa i Bekament. Medicinar pobedom otklanja sve dileme, remijem takođe. Nada rivalki Šapčanki je njihov poraz i u tom slučaju pobednik meča u nišu (Naisa – Bekamt) ulazi u polufinale.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa