21. mart 2024.21. mar 2024.
U. Pavlović (foto: RK MP Eliksir)

U. Pavlović (foto: RK MP Eliksir)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Derbi predigra derbija

Protiv Partizana verovatno priprema za duele istih rivala u polufinalu plej ofa. Sinoć Šapčani gostovali u Novom Sadu u Kupu. Fokus na finišu
U sredu je Metaloplastika Eliskir gostovala u Novom Sadu. Finale pre finala, u polufinalnoj fazi Kupa odigrali su sinoć dve najbolje ekipe u Srbiji, Vojvodina i Metaloplastika. Bez obzira na ishod, plavi nisu imali mnogo vremena za bilo kakvu reakciju nakon konačnog ishoda, jer već za vikend ih čeka novi derbi. U Beogradu gostuju Partizanu.

Partiza i Metaloplastika vrlo često odmeravaju snage, prvenstvo, kup, turniri, a situacija je takva da će i predstojeći meč biti samo opipavanje snaga pred sve izvesniji dvoboj istih takmaca u polufinalu plej ofa. Šapčani su obezbedili poziciju dva, dok Partizan nije još sigurno treće, no pobeda protiv Šapčana bi verovatno bila ključ za potvrdu te pozicije.

V. Matić


-Imamo problema sa povredama, nismo na vrhuncu spremnosti i trudim se da rasteretim igrače pred ovaj meč. Ipak, sve pobede koje smo ostvarili čini da želimo nastaviti takav niz i zato uz sve probeleme želimo da pobedimo velikog rivala. Partizan se nakon nemirne jeseni stabilizovao, oporavio i igra znatno bolje. Sva je prilika da ćemo protiv njih i u polufinalu – rekao je trener Vladan Matić.

Beograđani imaju najboljeg strelca lige Kojadinovića, tim građen za šampionsku borbu: Arsenić, Peštić, Kovačević, Mićić, Šotić... ne prezaju ni od grube igra (Markatotaos najviše isključenja, Šotić najviše crvenih kartona). Šabački tim je pobedio Partizan ove sezone u Šapcu, a poražen je samo na prijatljskom turniru na polusezoni. Sedam bodova razlike govori o uspehu „plastičara“.

-Naši rezultati su malo čudo ove sezone i čestitam mojim igračima a svemu što su postigli. Nisam zadovoljnan, već prezadovoljan igrom, trudom, odnosom. Skupljamo snagu da visok nivo održimo do kraja i postignemo još veći uspeh od dosadašnjih igara. Pristup meč po meč ne menjamo – dodaje Matić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa