Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
Невероватна  енергија
СЛОНЗ У ХРВАТСКОЈ И СЛОВЕНИЈИ

Невероватна енергија

Шабачки бенд “Слонз” у саставу: буњар Боривоје Тошић , вокал и гитариста Никола Мијаиловић и басиста Ненад Тошић, у периоду од 04 - 07.10.2017. је био на мини турнеји у Хрватској и Словенији. Том приликом интерпретирали су ауторске песме које ће бити објављене на првом албуму. Победници 10. јубиларног Демо феста у Бања Луци, овом приликом су одржали два концерта у Загребу и Љубљан,.
- На позив организатора 10. јубиларне загребачке “ Велика Рок експлозија”,”Слонзи” су у Творници културе, одржали концерт 4.11.2017. Позвани као победници Демофеста Бања Лука наступили смо као главни бенд те вечери . Осим нас ,као предгрупе свирала су два локална бенда, и бенд који је био други на Демо фесту у Бања Луци ове године (Тигер Ламб)- наводе у “Слонзу” и додају да је свирци присуствовало више стотна младих хрватских рокера који су уживали у наступима И упоредили шабачки састав са “ Шарло Акробата” бендом. Чланови Слонза су одушевљени пријемом у Загребу и третманом који су имали.
“Велика рок експлозија” одржава се у Загребу већ десет година. Манифестација траје 7 дана, а осим рок концерата, организују се ,изложбе, концерти озбиљне музике и сл. Централно место дешавања је култна “Творница културе”.
-Од свих љубазних и дивних људи, издвајамо њиховог домаћина Томислава Краља, који нам је боравак у Загребу учинио максимално пријатним и незаборавним. Стекли смо новог драгог пријатеља. Имали смо позив да останемо још два дана у Загребу, али нажалост нисмо. Морали смо да се захвалимо домаћину и наставимо ка Љубљани - истиче Боривоје Тошић.
Следећи концерт “Слонзи” су имали у Љубљани у култном простору “Менза при кориту” 6.10.2017, на Метелковој. Тај простор је део бивше касарне ЈНА који су “освојили” алтернативни уметници и у њему царују преко двадест година.
-Стигли смо у Љубљану дан пре концерта, тако да смо имали времена да разгледамо Љубљану, која је изгледом ,архитектуром и чистоћом на све нас оставила невероватан утисак- каже фронтмен Никола Мијаиловић.
“Слонзи” су наступали са бендом “Фат Пигеон” из Љубљане, који је то вече имао промоцију свог албума, као и бендом из Аустрије “Деадлине Децисион”. Млади Шапчани су изашли на бину као други и “одували “ својом енергијом и музиком. Студенти који углавном чине публику у кварту авангардне уметности нису могли да схвате “шта их је снашло” наступом “Слонза”. Други бендови су рекли да им је била велика част да свирају са “Слонзима” јер овако нешто нема код њих. Мишљења да су “Слонзи” подигли музичку рок лествицу. Били су посебно одушевљени песмом Аутомоби, са којом је бенд “Слонз” победио на Демофесту Бања Лука. Френетична публика је неколико пута враћала “Слонзе” на бис.
-Човек који нас је позвао и одговорио свим нашим захтевима, рекао је после свирке да му је јако драго што смо успели да се договоримо да дођемо али му је још драже што је открио нови, млад бенд, непознат овдашњој публици. “Уживо сте барем 10 пута бољи него на снимцима са yоу туба и енергија коју имате је невероватна” његове су речи. Инсистирао је да дођемо опет, ако не раније, онда када будемо издали албум следеће године у јулу, одмах након наступа на 11. Демофесту Бања Лука, где ће бити прва промоција албума првенца бенда “Слонз” - рекао је Ненад Тошић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa