Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
РАД БЕЗ ПРАЗНИЧНЕ ПАУЗЕ
ВК „ШАБАЦ“ СУМИРАО 2017. И НАЈАВИО 2018. ГОДИНУ

РАД БЕЗ ПРАЗНИЧНЕ ПАУЗЕ

Завршетак финалног турнира Купа Србије означио је ватерполо паузу што се тиче такмичарских мечева Ватерполо клуба „Шабац“, али не и одмор што се тиче тренинга. Минимална пауза за празнике и јачи рад у наредним данима, план су тренера Зајмовића и клуба
И у 2017. години Ватерполо клуб „Шабац“ је остварио још један историјски успех. Први пут у 27 година постојања пласирао се у финале државног Купа, али то је већ прошлост, мисли се о будућности.
- Још једном смо показали да можемо против свих. Уверен сам да приступ раду и систем који је већ постављен доносе континуитет успеха и само је питање тренутка када ће уследити и титуле. Јесте Супер лига приоритет, али очекујемо и желимо много и у Регионалној и у домаћој лиги. Честитам момцима на свему што су постигли и надам се да ће и њих носити ентузијазам успеха, као што носи нас – рекао је спортски директор Анто Васовић.
Иако је непуне три недеље први тренер клуба, Мирсад Зајмовић већ је успео да постигне резултат какав нико до сада није у шабачком ватерполу. Одвео је екипу у финале Купа, а одлучио је да и празнике проведе у Шапцу како би сви тренирали без паузе. Разлог је свакако никада згуснутији календар.
- Тренираћемо без предаха, само минимална пауза ће бити за празнике и то је то. Током прве половине 2018. године очекује нас Регионална лига и домаће такмичење, односно између 22 и 25 утакмица, а од марта до јуна и ритам среда–субота. Да би се то издржало, морамо кондиционо бити беспрекорни. Када су напори велики, физичка спрема доноси победе. Наравно, како је нама, тако и осталима – истиче тренер Мирсад Зајмовић.
- Неопходан је већи фонд играча, видели сте да је у финалу Партизан играо са 14 играча, ми немамо толико, што доноси преоптерећење на неким позицијама и то је нешто што желимо већ током зиме да исправимо – додаје Васовић.
Оптимизам стручног штаба прати, чини се, још већи оптимизам код играча уверених да нема разлога бежати од највиших циљева.
- Штета за Куп, али га освајамо наредне сезоне, сада мислимо о првенству, односно лигама. Атмосфера је сјајна, жеља код нас велика, радићемо пуном снагом и мислим да можемо пуно и да нема тима са којим не можемо да се носимо, како у Шапцу, тако и у гостима – уверен је Петар Велкић.
Подсећамо, Регионална лига ће бити настављена 10. јануара. Првопласиран тим ће директно у А1 лигу, другопласиран у бараж. Шапчани су тренутно трећи. Супер лига Србије ће бити још бројнија него претходне. Наступа 8 екипа, нема преношења бодова из Регионалне лиге, већ се по двокружном бод систему тимови боре у 14 кола.
ВРЕМЕ ЈЕ СТАЛО
Мало је недостајало да Шабац не уђе у финале Купа. Ниш је у полуфиналу имао гол предности, а Шапчани само један напад до краја. Петерце је донео Михаило Репановић.
- У том тренутку нисам осећао ништа, преузео сам одговорност и слушао инстинкт. Мислим да сте ме питали после меча да опишем акцију, не бих знао. Подигао сам се проценио где је добро да гађам, то учинио и завршило се сјајно. На петерцима наш Чеди је пресудио.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa