Инфо

31. мај 2018.31. мај 2018.
ХАЈКА НА СМЕЋЕ
ОБРАЧУН СА ДИВЉИМ
ДЕПОНИЈАМА И ФЕСТИВАЛ ЕКОЛОГИЈЕ

ХАЈКА НА СМЕЋЕ

У суботу, 2. јуна, Покрет за Шабац Зелених Србије и Европски центар за екологију обележиће Дан заштите животне средине. Уз подршку Градске управе, ЈКП “Стари град” и ЈКП “Водовод”, свој допринос даће основне, средње и високе школе, Савез извиђача града Шапца, ПУ “Наше дете” и Удружење љубитеља уметности “Шарена шаргарепица”.
- Акција се састоји из два сегмента, преподневног који смо назвали “Хајка на смеће”, где ћемо се “обрачунати” са дивљим депонијама на неколико локација и фестивалског, где ћемо имати прилику да видимо шта су образовне установе у граду припремиле на тему екологије. Циљ нам је да подигнемо свест најмлађих и да одгајамо генерације које ће имати развијену еколошку свест, каже др Дејан Павловић, председник Зелених Шапца.
Окупљање је у 9 сати ујутру, на Тргу шабачких жртава. За учеснике акције организован је аутобуски превоз, заштитна опрема, оброк и флаширана вода.
- На територији града Шапца, према најновијим истраживањима, постоји 108 дивљих депонија. Ми смо изабрали четири локације: Кочин канал, насеље Шумице, Штитар и Малу Врањску. За акцију се пријавило преко двеста волонтера, каже Бранко Митровић из Зелених Шапца.
И поред чињенице да је почела такмичарска сезона, сва три одреда шабачких извиђача одазвала су се у великом броју.
- Када су у питању акције овог типа, увек смо срећни када можемо да се одазовемо, с обзиром да много боравимо у природи и најбоље видимо каква је ситуација у целој Србији, каже Ивана Ђурић, секретар Савеза извиђача.
За Фестивал екологије, који ће бити одржан у послеподневним часовима (од 17 до 19 часова) на Тргу шабачких жртава, задужен је Ђорђе Дамњановић из Удружења љубитеља уметности “Шарена шаргарепица”.

М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa